CULISE. Avem selecționer după un thriller de 67 de zile: FRF și Edi Iordănescu au bătut palma, antrenorul va fi prezentat oficial după Comitetul Executiv de marți

Autor: Justin Gafiuc / 20.01.2022, 20:04
CULISE. Avem selecționer după un thriller de 67 de zile: FRF și Edi Iordănescu au bătut palma, antrenorul va fi prezentat oficial după Comitetul Executiv de marți

67 de zile. Sau 9 săptămâni și patru zile. Sau două luni și șase zile. Oricare cuantificare temporală este corectă pentru a măsura perioada în care naționala a stat fără selecționer. Telenovela iernii s-a închis, FRF și Edward Iordănescu au bătut palma definitiv și irevocabil! Fiul ”Generalului” devine antrenorul cu numărul 44 din istoria reprezentativei, luând în calcul nume, nu mandate.

Tehnicianul de 43 de ani își va începe activitatea la aceeași vârstă la care tatăl său prelua din mers reprezentativa în vara lui 1993, după celebru dezastru de la Kosice, 2-5 cu Cehoslovacia în preliminariile CM 1994. Iordănescu junior s-a înțeles clar cu federația, doar o întoarcere miraculoasă de situație mai poate schimba lucrurile, ceea ce e puțin probabil să se întâmple, precum în cazul Boloni, de exemplu.

Salariu de 20.000 de euro, contract doar pentru CE 2024

Coordonatele negociate au ajuns la următoarea formulă, potrivit surselor playsport: contract pe doi ani, cu prelungire automată pentru Euro 2024 în cazul calificării, opțiune pentru încă doi ani în vederea CM 2026, salariu de 20.000 de euro pe lună, clauză intermediară pentru clasare în primele două locuri în Liga Națiunilor.

Momentan, staff-ul nu e încă structurat, pe Edi l-a interesat în primă fază să-și asigure postura și cadrul de selecționer, urmând ca detaliile legate de echipa sa de colaboratori să se definitiveze în perioada imediat următoare. Aproape sigur însă, nu va lipsi Florin Constantinovici dintre secunzi, om aflat până în toamnă și în trupa lui Rădoi.

Debut cu Grecia, pe ”Ghencea”

Vineri se va hotărî cine va fi noul selecționer, iar sâmbătă va fi comunicat. Atunci vom ieşi din această situaţie care a stârnit multe controverse în ultima vreme! Noi am încercat să o rezolvăm mai mult pe logica lucrurilor şi mai puţin pe ilogica lucrurilor. Logica lucrurilor este că atunci când alegem, să alegem cât mai bine pentru echipa naţională şi pentru cei care o iubesc. Este o responsabilitate mare. Nu putem să facem aventuri”, a punctat directorul tehnic al FRF, Mihai Stocihiță, pentru as.ro.

Informațiile sunt, totuși, că, formal, Iordănescu junior nu va putea fi nici măcar anunțat înaintea ședinței Comitetului Executiv de marți. Validarea selecționerului trebuie să treacă prin votul Cex, va fi o operațiue fără nicio emoție, după care noul selecționer va avea drum liber spre prezentare. Poate marți după-amiază. Poate miercuri dimineața.

Cert e că Edi își va intra în pâine cu jocurile amicale din martie, Grecia – acasă și Israel – deplasare, după care va urma careul neobișnuit din Liga Națiunilor, patru partide la foc automat în iunie: Muntenegru și Bosnia în deplasare, Finlanda și Muntenegru acasă, toate în interval de numai 11 zile.