Cum a ajuns Ștefan Târnovanu titular pentru FCSB în meciul cu Sepsi. Explicațiile lui Toni Petrea

Robert Zanfir / 19.12.2021, 20:48
Cum a ajuns Ștefan Târnovanu titular pentru FCSB în meciul cu Sepsi. Explicațiile lui Toni Petrea

Toni Petrea a surprins înaintea ultimului meci din 2021. Antrenorul FCSB l-a trimis în primul 11 al partidei cu Sepsi pe Ștefan Târnovanu, aflat la prima partidă din acest sezon.

CFR Cluj a câștigat cu FC Argeș, 1-0, iar FCSB este obligată să câștige la Sfântu Gheorghe, pentru a păstra distanța de 8 puncte față de liderul campionatului.

Cum a ajuns Ștefan Târnovanu titular pentru FCSB în meciul cu Sepsi. Explicațiile lui Toni Petrea

FCBS și CFR Cluj continua duelul la distanță, înaintea pauzei de iarnă. Echipa lui Gigi Becali are meci greu, la Sfântu Gheorghe, pe terenul unei echipe în mare revenire de formă.

Totuși, moralul roș-albaștrilor este la cote înalte, după seria de 13 meciuri consecutive fără eșec. Un semnal de alarmă ar putea veni, însă, din partea formulei de start alese de Toni Petrea.

Antrenorul a fost nevoit să îl trimită pe teren din primul minut pe Ștefan Târnovanu. Portarul adus de la Poli Iași se află la prima partidă din acest sezon.

Toni Petrea a explicat înaintea meciului că l-a scos pe Andrei Vlad din poartă pentru a putea îndeplini regula jucătorilor U21. Astfel, Ștefan Târnovanu a profitat și va bifa prima prezență în Liga 1 în acest sezon.

Schimbul din poartă a fost provocat de suspendarea lui Octavian Popescu, dar și de accidentarea lui Ianis Stoica.

Toni Petrea a explicat că noua senzație din Liga 1 a suferit o microleziune fibrilară la unul dintre antrenamente și va lua o pauză de 3 săptămâni.

În plus, Toni Petrea a decis să nu îl forțeze pe Florinel Coman, care este apt din punct de vedere medical, dar nu este la nivelul fizic cerut de ritmul partidei. Coman a prin câteva minute în meciul cu Rapid, câștigat cu 3-1 de FCSB.

Mai mult, Paulo Vinicius a fost menajat din cauza meciurilor foarte multe jucate, pe fondul vârstei înaintate (37 de ani)

Toni Petrea: Nu este prea plăcut să câştigăm şi tot să nu ajungem CFR

„Sepsi este o echipă bună, nu a mai pierdut de câteva etape. Mergem încrezători, vrem să continuăm seria bună. Mă aştept la un joc foarte disputat. Noi plecăm cu gândul la victorie. Nu este prea plăcut să câştigăm şi tot să nu ajungem CFR, dar vom vedea ce va mai fi. La orice joc se poate întâmpla orice. Sperăm să se încurce şi ei.

Credeţi că dacă vine alt antrenor, se schimbă obiectivele lor? Ei au calitatea necesară să se lupte la campionat. Eu tot mai sper că vom putea pleca într-un cantonament centralizat. Dacă nu, ne vom pregăti aici. Sperăm că vremea ne va ajuta.

Campionatul se reia pe 23 ianuarie, vremea va fi cum va fi. Poate va fi bine să rămânem aici, ne vom obişnui cu temperaturile şi cu starea gazonului”, a spus Petrea, la conferinţa de presă.

Sepsi – FCSB. ECHIPELE DE START:

SEPSI: Niczuly – Aganovic, Ninaj, Bg. Mitrea, R. Ispas – Bărbuț, Eder Gonzales, N. Păun, M. Ștefănescu – Damașcan, Achahbar

Rezerve: Began – Tincu, Ashkovski, Fofana, Dumitrescu, Chunchukov, Luckassen, Golofca, Bojic
Antrenor: Cristiano Bergodi

FCSB: Târnovanu – Creţu, Cristea, Miron, Radunovic – Olaru, Şut, Tănase – Cordea, Dumiter, V. Gheorghe

Rezerve: Vlad – Haruţ, Budescu, Burlacu, Ov. Popescu, Oaidă, Keşeru, Musi, Şerban
Antrenor: Toni Petrea