Cum a ales Gigi Becali noul antrenor la FCSB. Metoda inedită prin care a ajuns să facă selecția

Bădulescu Silvian / 16.11.2021, 12:14
Cum a ales Gigi Becali noul antrenor la FCSB. Metoda inedită prin care a ajuns să facă selecția

Gigi Becali s-a despărțit oficial de Edi Iordănescu și l-a numit pe Toni Petrea pe postul de tehnician al echipei FCSB. Acesta i-a răspuns și lui Gheorghe Mustață, cel care l-a criticat în ultimele zile.

„Am avut trei antrenori pe listă”

Gigi Becali a vorbit, din nou, de motivul pentru care Edi Iordănescu s-a supărat si pentru care ar fi plecat de la echipă.

Nu e adevărat că am vrut să-l dau afară. Totul a plecat de la declarația mea că nu joacă echipa nimic. Ăsta e adevărul. A venit când echipa era la șapte puncte de CFR Cluj, acum e la opt puncte. A fost greșeala mea că am spus că nu mă interesează contractul lui, probabil s-a simțit jignit și a trimis acea notificare. Clauzele erau puse în contract, pentru a avea liniște la echipă, e discuția pe care am purtat-o cu el înainte de a semna. Nici n-am citit contractul, dar așa a fost discuția atunci.

Gigi Becali l-a repus în post pe Toni Petrea, antrenorul care a fost la cârma echipei și înaintea lui Edi. El a spus că a mai avut alți doi antrenori pe listă.

Au fost trei antrenori pe listă. Toni Petrea, cel pe care l-am pus. Ilie Poenaru, dar mi-a zis MM că nu poate veni, pentru că ar fi a treia echipă în acest campionat, după Clinceni și Mediaș. Al treilea antrenor n-o să-l numesc, dar Toni a răspuns înaintea lui. Am mers pe principiul „primul venit”. L-am sunat dimineață, i-am propus și i-am dat timp de gândire lui Petrea. Pe seară încă nu era hotărât, dar i-am zis că-i dublez salariul pe care l-a avut ultima oară (n.r.- 5000 euro/lună). Mi-a zis că dacă vine, nu va mai face nicio schimbare înainte de pauză. L-am asigurat că așa o să fie”.

Totodată, el a spus că îi va acorda liberate antrenorului, precum și încredere, preț de câteva meciuri.

Câteva meciuri, da, îi voi acorda libertate, cum i-am acordat și lui Edi. După 11 meciuri, trebuie să fii la un punct de CFR Cluj, nu la opt, cum suntem acum. Îi voi da câteva meciuri și lui Toni Petrea și după vom vedea. Dacă merge bine cu Petrea? Ce vrea Domnul. Dacă am fost vinovat, să se arate, să piardă Toni Petrea.”.

„Cum să dezamăgesc suporterii?”

Întrebat dacă, prin deciziile pe care le ia, acesta nu dezamăgește suporterii, Gigi Becali a fost foarte tăios.

Cum să dezamăgesc suporterii? Când ajung ca Rapid, Urziceni, Vaslui, la faliment, da, atunci dezamăgesc. Când ajung ca Dinamo la retrogradare, atunci dezamăgesc. Am jucat în Europa, am bătut pe Chelsea, suntem pe locul doi, nu-i dezamăgesc pe suporterii adevărați”.

El a fost întrebat și despre lucrurile pe care le-a declarat Mustață.

Cred că ce a zis Mustață, are legătură cu ce s-a întâmplat la bază. Am ajuns să iau eu sfaturi de la Mustață? El e băiat deștept, de calitate, dar să nu-și mai dea importanță. De când s-a întors de la pușcărie, a strâns galeria, dar eu n-am nevoie de așa ceva. Dacă își dă importanță, să fie sănătos. Să își vadă de treaba lui. Eu nu iau sfaturi de la Mustață”.

Nu în ultimul rând, Gigi Becali a fost întrebat și de eventuale reacții ale suporterilor, în cazul în care stadioanele se vor redeschide.

Nu am nevoie de spectatori în tribună. Să stea acasă, nu mă înteresează”.