Cum a convins Gigi Becali un fotbalist să vină la FCSB: „Când a văzut banii, nu mai știa unde să semneze mai repede!” Oferta care n-a putut fi refuzată

Octavian Vasilescu / 11.03.2022, 13:32
Cum a convins Gigi Becali un fotbalist să vină la FCSB: „Când a văzut banii, nu mai știa unde să semneze mai repede!” Oferta care n-a putut fi refuzată

Mijlocașul Malcom Edjouma (25 de ani) a fost transferat de FCSB în această iarnă, de la FC Botoșani. Patronul moldovenilor, Valeriu Iftime, a dezvăluit cum a fost convins Edjouma să semneze cu echipa lui Gigi Becali (63 de ani).

  • FC Botoșani a ratat play-off-ul în ultima etapă, după un eșec dramatic cu FC Argeș, scor 1-2.

Cum l-a convins Gigi Becali pe Maclom Edjouma să semneze cu FCSB

Valeriu Iftime a vândut multe vedete de la Botoșani în ultima vreme, dar omul de afaceri susține că antrenorul Marius Croitoru (41 de ani) a fost de acord cu toate aceste mutări. În cazul lui Malcom Edjouma, Iftime spune că FCSB l-a convins după ce i-a oferit o primă de instalare uriașă, de 50.000 de euro.

Nu am făcut nimic decât cu știrea lui Marius Croitoru. La fiecare înlocuire am vorbit cu el. Nu am vândut nimic fără să spună el sută la sută: poate pleca, găsim altul. Fotbaliștii care pleacă de la noi, nu îi dau pentru că vreau eu. Este o relație pe care o am cu Marius, iar cei care au oferte bune pleacă.

A venit oferta lui Edjouma, cu 50.000 de euro la semnătură, a uitat cum îl cheamă.

Lui Ongenda îi dădeau 250.000 la semnătură. El avea o datorie la Fiscul francez de 160.000 de euro. Puteam eu să-l mai țin? Avem alți fotbaliști pe care i-am pregătit. Discuția cu Marius a fost că se rezolvă și nu e niciun fel de problemă”, a declarat Valeriu Iftime, conform site-ului btonline.ro.

Conform site-ului de specialitate Transfermarkt, cota de piață a lui Malcom Edjouma se ridică la 500.000 de euro.

Malcom Edjouma, analizat la sânge

Antrenorul Ilie Poenaru (45 de ani) l-a analizat pe jucătorul transferat de FCSB de la FC Botoșani. Fostul tehnician de la Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni este de părere că Edjouma poate evolua atât în fața apărării, cât și pe post de număr 10:

Totul depinde de cum sunt văzuți Edjouma și Șut. Eu cred că Edjouma poate evolua ca număr 6, în 4-3-3, dar trebuie să ai o linie de apărare foarte bună și exactă, iar fundașii centrali să rezolve toate problemele și duelurile unu contra unu când sunt expuși de plecările lui.

Edjouma e un fotbalist care împinge jocul destul de mult, apare la finalizare, îi place golul. Se transformă într-un inter sau evoluează chiar ca număr 10. Închizătorul, numărul 6, trebuie să reprezinte un echilibru. Asta poate face Șut. Chiar și Ovidiu Popescu poate fi.

Închizătorul trebuie să facă legătură dintre apărare și atac și trebuie să fie un scut pentru apărare, el coboară și închide zonele. Nu participă mult la faza de atac pentru că se pregătește de ofensiva adversă. Un număr 6 trebuie să fie bun la alunecări, în duelurile unu contra unu, să câștige duelurile aeriene”, a declarat tehnicianul Ilie Poenaru, pentru GSP.ro.