Cum a devenit Simona Halep noua „regină” de la Wimbledon. Românca nu a mai pierdut la All England Club din 2018

Gabriel-Alexandru Ioniță / 06.07.2022, 21:33
Cum a devenit Simona Halep noua „regină” de la Wimbledon. Românca nu a mai pierdut la All England Club din 2018

Simona Halep a învins-o categoric și pe Amanda Anisimova și s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon, acolo unde se va duela cu kazaha Elena Rybakina. În urma victoriei contra sportivei din Statele Unite, fostul lider WTA a ajuns la nu mai puțin de 12 victorii consecutive pe iarba de la All England Club.

Ultima dată când Simona Halep a pierdut un meci la turneul din capitala Angliei s-a întâmplat pe data de 7 iulie 2018, deci în urmă cu patru ani. Atunci, românca a fost învinsă, în mod suprinzător, în turul trei, de către taiwaneza Su-Wei Hsieh, scor 6-3, 4-6, 5-7.

Simona Halep nu a mai pierdut de 4 ani la Wimbledon

În 2019, Simona Halep a câștigat turneul de la Wimbledon după o finală entuziasmantă contra Serenei Williams. Ulterior, în 2020 și 2021, jucătoarea de 30 de ani din Constanța nu a mai evoluat pe iarba londoneză. În 2020 pentru că pandemia a anulat turneul, iar în 2021 din cauza accidentării grave pe care o suferise la Roma, în meciul cu Angelique Kerber.

Acum, în 2022, Simona Halep a legat din nou cinci victorii consecutive, fără să piardă vreun set. Astfel, există destule premise în susținerea ideii că românca va reuși să meargă până la capăt și în acest an.

În primul rând, jocul său este unul extrem de solid. Chiar ea a explicat că în acest moment practică cel mai bun tenis al carierei sale. În al doilea rând, nivelul său de încredere este, în mod evident, la cote stratosferice.

De asemenea, celelalte trei competitoare rămase în turneu, poate cu excepția lui Ons Jabeur, nu sunt, cel puțin pe hârtie, „de speriat”. Halep va juca împotriva Elenei Rybakina, pe care o conduce cu 2-1 la meciurile directe, iar jucătoarea din Tunisia va da peste Tatjana Maria, marea revelație a acestei ediții a turneului de la Wimbledon.

Ion Țiriac este convins că românca se va impune din nou pe iarba londoneză

În acest context, Ion Țiriac a apreciat că Simona Halep este marea favorită la câștigarea turneului de la Wimbledon în acest an. Fostul mare tenismen român este de părere că românca poate rata trofeul doar dacă „se va învinge singură”.

Am auzit că a câștigat, trebuie s-o felicităm. Pe hârtie, e cea care trebuie să câștige turneul. Nu poate să o bată nimeni. Poate doar să piardă singură.

Nu, nu mă duc la finală. M-aș duce cu plăcere pentru Simona, dar nu sunt de acord cu faptul că nu i-au lăsat pe ruși și pe bieloruși să joace. N-au nicio vină, nimeni nu vrea război, nici ei nu vor. Ea, pe hârtie, nu are adversar, dar să nu cumva să piardă turneul, s-a mai întâmplat”, a spus miliardarul român.

Presa internațională, la picioarele Reginei de la Wimbledon. Simona Halep a primit spații generoase în ziarele din întreaga lume