Cum a fost păcălit Neluțu Varga cu o sumă uriașă. CFR Cluj e în pericol, la fel ca averea finanțatorului

Olteanu Ștefan / 25.10.2021, 21:15

În încercarea de a strânge fondurile necesare pentru a o întreține pe CFR Cluj, Neluțu Varga a fost păcălit cu o sumă uriașă de bani. S-a întâmplat în urmă cu aproximativ doi ani de zile, când finanțatorul campioanei s-a împrumutat de la un partener de afaceri. Însă împrumutul nu a fost unul în lei sau valută, ci în Bitcoin. Cum valoarea celebrei criptomonede a crescut uluitor în ultimele luni, Varga a ajuns să îi datoreze partenerului său o sumă colosală.

Neluțu Varga, păcălit cu o sumă uriașă. A făcut un împrumut în criptomonede

Neluțu Varga a fost păcălit cu o sumă uriașă de bani în urmă cu doi ani de zile, când a fost nevoit să se împrumute la un partener de afaceri. Presat de situația dificilă, Neluțu Varga a acceptat ajutorul financiar în criptomonede. Mai exact, în Bitcoin, care la acea vreme avea însă o valoare mult mai scăzută.
Potrivit Playtech.ro, omul de afaceri a împrumutat nu mai puțin de 165 BTC (bitcoin), care la cursul de astăzi înseamnă aproape 9 milioane de euro!
Bitcoin a atins recent un nou prag istoric, ajungând la aproape 65.000 de dolari/monedă. Lumea criptomonedelor a fost încă de la început una extrem de imprevizibilă, iar Neluțu Varga a simțit consecințele pe pielea lui.

Un Bitcoin a ajuns să valoreze o avere. Creștere incredibilă în ultimii 10 ani

Pe data de 3 ianuarie 2009 a fost minat primul block din rețeaua Bitcoin. La acea vreme, o criptomonedă BTC valora între 0.14 și 0.30 cenți. De asemenea, prima plată în Bitcoin a fost făcută prin vara anului 2010. Atunci, o persoană a plătit pentru o pizza aproximativ de 10.000 de BTC.
Criptomoneda Bitcoin a început să fie din ce în ce mai celebră în ultimii ani, iar creșterile uriașe de preț s-au datorat și unor investiții surprinzătoare.
Doar Elon Musk, deținătorul companiei Tesla, a investit în Bitcoin 1.5 miliarde de dolari în anul 2021. Achiziția respectivă a făcut la acel moment ca prețul criptomonedei să explodeze.
Această nouă creștere a creat un val de isterie în lumea monedelor virtuale și tot mai mulți oameni aleg să investească sume importante în piață.

Messi, plătit în criptomonede de șeicii de la PSG! Despre ce monede virtuale este vorba.

Dan Negru strânge bani din criptomonede și visează să cumpere FCSB

Printr-o reacție oferită recent, Dan Negru a dezvăluit că și-ar dori să aibă posibilitatea financiară de a cumpăra FCSB. Pentru a face rost de bani, renumitul om de televiziune spune că a început să investească în criptomonede.
Dan Negru nu a mai putut miza pe Bitcoin, prețul fiind mult prea ridicat în prezent, dar speră ca monedele virtuale în care a ales să investească să aibă aceeași soartă:

Toţi sunt speriaţi de criza care o să vină. Și toţi se văicăresc ca n-au investit în criptomonede. Şi eu am fost fricos. Cumpăram trustul PRO, azi, dacă aş fi luat Bitcoin, la început.
Aşa că, o iau de la capăt acum şi bag 100 de dolari în cripto. În 6 luni poate cumpăr FCSB de la Gigi Becali”, a spus Dan Negru, potrivit Playtech.ro.