Cum a răspuns Tamaș la întrebarea ”Te mai gândești la echipa națională?”. Fundașul de 37 de ani: ”Experiența ajută”

Giosanu Catinca / 08.03.2021, 23:47
Cum a răspuns Tamaș la întrebarea ”Te mai gândești la echipa națională?”. Fundașul de 37 de ani: ”Experiența ajută”

Gabi Tamaș a vorbit despre probabilitatea de a se îndrepta către echipa națională a României. Dacă în urmă cu trei săptămâni se simțea tânăr, acum fundașul revenit în Liga 1, la Voluntari, spune că are ”o vârstă”.

Cum a răspuns Tamaș la întrebarea ”Te mai gândești la echipa națională?”

Gabriel Tamaș s-a arătat mulțumit de punctul obținut la meciul cu Dinamo, scor 1-1, în ciuda ocaziilor ratate în cea de-a doua repriză. La finalul partidei, fotbalistul în vârstă de 37 de ani i-a transmis lui Mirel Rădoi să promoveze în continuare jucătorii tineri.

Dacă în urmă cu trei săptămâni sportivul susținea că se gândește la o convocare la echipa națională, iată că acum s-a răzgândit. După remiza cu Dinamo, el a afirmat că selecționata României a plecat pe un alt drum.

Am avut câteva ocazii, e bine că n-am pierdut, ne luptăm în continuare. Per total, cred că staff-ul este mulțumit de noi azi. Bineînțeles că a fost greu fără Bogdan Andone, păcat că nu ne-a ieșit, dar continuăm să muncim și să ajungem unde ne-am propus. Nu prea mă mai gândesc la echipa națională, având în vedere vârsta pe care o am. Eu zic să meargă pe același drum, al reconstrucției.”, a spus Gabi Tamaș, după remiza cu Dinamo.

Gabi Tamaș a revenit în Liga 1, după ce ultima dată jucase la Astra
Gabi Tamaș a revenit în Liga 1, după ce ultima dată jucase la Astra

Fundașul de 37 de ani: ”Experiența ajută”

În ciuda faptului că a jucat la FCSB, Gabi Tamaș a recunoscut că este foarte afectat de situația dificilă cu care se confruntă ”câinii”:

Bineînțeles că mă doare ce e la Dinamo. E păcat unde a ajuns clubul, dar sper să rezolve problemele pe viitor și să fie unde au fost mereu. Convocare? E prea devreme, nu prea mă mai gândesc eu la echipa națională, având în vedere vârsta pe care o am. Experiența ajută uneori, alteori nu. S-a plecat pe un drum la națională.”, a mai spus Tamaș, la flash-interviu.

Iată ce spunea Tamaș în momentul în care a ales să semneze cu gruparea ilfoveană:

Este greu să revin la echipa naţională, nu este imposibil. Dacă ai o formă foarte bună şi arăţi în teren, cine ştie? Da, a contat că Ioan Andone este aici. M-am uitat şi la alte echipe şi, sincer, lotul nostru este mult mai bun.”, a spus Tamaș, pentru Look Sport.

Gabi Tamaș a debutat pentru Dinamo în 2002, apoi a urmat un adevărat periplu european. Fundașul a mai evoluat pentru Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, West Brom, CFR Cluj, Doncaster, Watford, FCSB, Cardiff, Hapoel Haifa și Astra, până să semneze cu Universitatea Cluj.

Fundașul central are o cotă de 200 de mii de euro, conform publicației de specialitate Transfermarkt.