Cum a ratat Gigi Becali șansa de a-l aduce la FCSB pe unul dintre cei mai apreciați fotbaliști de la Cupa Mondială

Pintilie Iosif 03.12.2022, 14:04
Cum a ratat Gigi Becali șansa de a-l aduce la FCSB pe unul dintre cei mai apreciați fotbaliști de la Cupa Mondială

FCSB putea să transfere unul dintre cei mai surprinzători jucători de la Cupa Mondială. Aissa Laidouni, câștigător al premiului de ”Omul meciului” în partida cu Danemarca, a fost la un pas de vicecampioana României.

Fotbalistul Tunisiei a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai naționalei ce a învins Franța, în ultima etapă a grupelor, fiind chiar pasator decisiv la golul victoriei. Nord-africanii au bifat doar o victorie de palmares în meciul cu Campioana Mondială, fiind deja eliminați.

Vedeta Tunisiei putea ajunge la FCSB

Aissa Laidouni era, până nu de mult, unul dintre cei mai importanți jucători din campionatul României. Ajuns la Ferencvaros, el a evoluat între 2018 și 2020 la FC Voluntari, echipă ce l-a transferat din a treia divizie franceză.

A impresionat la Voluntari și a fost pe lista de transferuri a lui Gigi Becali. Latifundiarul a rupt totuși negocierile pentru transferul lui atunci când impresara fotbalistului de 25 de ani i-a cerut un comision de 20%.

„Sunt niște principii aici. Cerea în pandemie 20% impresarul, Lubljana, i-am închis telefonul: pa, la revedere! Să ceară 20% impresarul? Cum să dau procent de la jucător la impresar? Pleacă, mă, lasă-mă în pace!, a spus Gigi Becali, la proarena.

Născut la Montfermeil, în Franța, Aissa Laidouni este cotat de site-urile de specialitate la patru milioane de euro. El a strâns 28 se selecții și un gol pentru echipa națională a Tunisiei. La Cupa Mondială, a bifat un asist, în duelul cu Campioana Mondială.

La FC Voluntari a strâns 56 de meciuri, șapte goluri și cinci pase de gol. În Ungaria o duce și mai bine: are 102 meciuri, nouă goluri și 16 pase de gol pentru Ferencvaros, echipă alături de care are trei trofee: două campionate și o cupă.

Lotul cu care a jucat Tunisia la Cupa Mondială

Selecționer – Jalel Kadri

Portari – Aymen Mathlouthi (Etoile du Sahel), Aymen Dahmen (CS Sfaxien), Bechir Ben Said (US Monastir), Mouez Hassen (Club Africain)

Fundași – Bilel Ifa (Kuwait SC), Montassar Talbi (Lorient), Yassine Meriah (Esperance de Tunis), Nader Ghandri (Club Africain), Dylan Bronn (Salernitana), Ali Maaloul (Al Ahly Cairo), Mohamed Drager (FC Luzern), Wajdi Kechrida (Atromitos), Ali Abdi (Caen)

Mijlocași – Hannibal Mejbri (Birmingham City), Ferjani Sassi (Al-Duhail), Aissa Laidouni (Ferencvaros), Mohamed Ali Ben Romdhane (Esperance de Tunis), Ellyes Skhiri (FC Koln), Ghailene Chaalali (Esperance de Tunis), Anis Ben Slimane (Brondby)

Atacanți – Youssef Msakni (Al-Arabi), Issam Jebali (Odense BK), Wahbi Khazri (Montpellier), Taha Yassine Khenissi (Kuwait SC), Seifeddine Jaziri (Zamalek), Naim Sliti (Al-Ettifaq)

Echipă standard: Dahmen – Ifa, Talbi, Meriah, Abdi – Mejbri, Skhiri, Silmane – Msakni, Jebali, Jaziri

Urmăriți Playsport.ro și pe