Cum a ratat Petrolul Ploiești o finanțare de sute de mii de euro. Propunerea „lupilor” nu a îndeplinit condițiile pentru a primi susținere

Mihai Rosoiu 03.10.2022, 18:15
Cum a ratat Petrolul Ploiești o finanțare de sute de mii de euro. Propunerea „lupilor” nu a îndeplinit condițiile pentru a primi susținere

Cum a ratat Petrolul Ploiești o finanțare de sute de mii de euro? Simplu. Cei care s-au ocupat de întocmirea documentației au dat-o-n bară. Pe scurt, una dintre cele mai în formă echipe din Liga I a dat cu piciorul la 300.000 de euro nerambursabili. Asta în condițiile în care situația financiară a „lupilor” nu este nici pe departe una confortabilă.

Cum a ratat Petrolul Ploiești o finanțare de sute de mii de euro

Încă de la promovarea în Superligă, Petrolul a fost una dintre echipele cu probleme bănești. În nenumărate rânduri, oficiali, jucători și chiar antrenorul echipei au tras semnale de alarmă. Au existat mai multe variante de sponsorizări, însă Petrolul continuă să patineze pe o gheață foarte subțire.

O oportunitate deloc de neglijat pentru galben albaștri a fost întocmirea unui proiect pentru fonduri nerambursabile. Documentația a fost depusă la Consiliul Județean Prahova, care putea să vireze în conturile Petrolului 300.000 de euro. Bani frumoși în condițiile actuale. Numai că această sumă nu va ajunge la echipa de fotbal.

Potrivit unui anunț oficial, proiectul „lupilor” nu a îndeplinit condițiile necesare. Mai concret, propunerea de proiect pentru atribuirea contractului de finanțare nerambursabilă, NU respectă cerințele prevăzute în documentația pentru elaborarea și prezentarea propunerii de proiect.

proiect petrolul sume nerambursabile

Respingerea propunerii de proiect, anunțată pe site-ul CJ Prahova

În lupta pentru banii puși la bătaie de mai marii județului pentru sport s-au aflat mai multe propuneri de proiecte. Scrima, handbalul, baschetul sau fotbalul feminin sunt doar câteva dintre ele. Din păcate pentru fanii echipei de fotbal, varianta finală înaintată de oficialii clubului a avut cel mai slab scor.

proiect petrolul ploiesti sume nerambursabile

Potrivit documentelor oficiale, propunerea de proiect „Petrolul Ploiești – Drumul spre performanță” a obținut scorul 1!!! Drept urmare, banii nu vor ajunge în conturile cvadruplei campioane a României. E drept, 300.000 de euro reprezintă suma maximă pe care ar fi putut să o încaseze, asta dacă documentația ar fi fost conformă.

La zi cu salariile

Costel Lazăr (60 de ani) a anunțat că Petrolul a ajuns la zi cu salariile și bonusurile de performanță. Ploieștenii au fost afectați de probleme financiare încă de la începutul acestui sezon. De altfel, Gabi Tamaș a amenințat că va pleca de la echipă dacă nu se va echilibra situația.

„Astăzi am ajuns cu salariile la zi, inclusiv cu bonusurile. Câte echipe din România mai sunt cu salariile la zi? Pe această cale vreau să-i liniștesc pe unii suporteri, care văd că sunt foarte îngrijorați. E foarte greu, într-adevăr, trăim de pe o zi pe alta, pentru că nu există o finanțare constantă, dar ne străduim să găsim soluții, sponsori, se fac eforturi mari”, a declarat Lazăr pentru Gsp la finele lunii septembrie.