Cum a reușit Hagi să profite de situația de la Dinamo pentru a-și lua „copilul”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 30.06.2022, 11:00
Cum a reușit Hagi să profite de situația de la Dinamo pentru a-și lua „copilul”

Gică Hagi s-a reunit în această vară cu „copilul său de suflet”, Gabi Torje. Acesta a plecat de la Dinamo după prima retrogradare din istoria clubului și a semnat un contract pe două sezoane cu Farul Constanța. Ciprian Marica, colaboratorul lui Hagi de la Farul, a explicat în ce condiții s-a produs această mutare.

Hagi s-a reunit cu Torje, pe care l-a promovat la prima echipă a lui Poli Timișoara în urmă cu mai bine de 15 ani

Fostul atacant al echipei naționale a României a dezvăluit că Hagi și Torje au avut o discuție la scurt timp după retrogradarea lui Dinamo. Iar în urma acesteia, fotbalistul ajuns la vârsta de 32 de ani a reușit să îl convingă pe managerul tehnic al Farului că are capacitatea de a ajuta echipa în următorii doi ani.

După retrogradarea lui Dinamo cu Torje acolo… Lumea se gândea dacă mai poate sau nu. A contat mult discuția lui cu Gică Hagi. Torje a avut o discuție cu Gică Hagi și a reușit să-l convingă că este jucătorul de care are nevoie pentru sezonul viitor”, a spus Ciprian Marica potrivit sport.ro.

Marica lovește în proiectele de la CSA Steaua și CS Dinamo

Totodată, Marica a făcut și o scurtă analiză la zi a fotbalului românesc. El a apreciat că sezonul viitor de Liga 1 are potențialul de a fi unul foarte interesant. De asemenea, s-a arătat deranjat de faptul că unele cluburi departamentale au pretenția de a face fotbal profesionist, cu aluzie către CSA Steaua și CS Dinamo.

Să sperăm că fotbalul românesc va crește din sezonul viitor. La Arad autoritățile se implică, la Rapid vine un investitor potent. Să sperăm că și noi la Constanța vom reuși să implicăm autoritățile. Am stat de vorbă cu primarul, e un om bun, încearcă să ajute.

Mi se pare incredibil că se face lobby ca unele cluburi departamentale să poată participa în Liga 1… Ceea ce mi se pare incredibil. Cum se vor mai putea bate privații cu banii statului?”, a mai spus fostul atacant conform sursei citate.

Pentru Torje a contat foarte mult relația pe care o are cu Hagi

În momentul în care a fost prezentat oficial drept noul jucător al Farului, Gabi Torje a subliniat faptul că a debutat în Liga 1 sub comanda lui Gică Hagi, aspect ce a contat foarte mult în decizia lui din această vară.

Am ales Farul Constanța pentru că domnul Hagi m-a debutat în Liga 1, la 16 ani. Dânsul a avut mereu încredere în mine, de aceea sunt aici să arăt că nu s-a înșelat. Este o șansă bună pentru mine. Avem obiective importante, va trebui să intrăm în play-off și să terminăm mai sus decât sezonul trecut”, a spus mijlocașul dreapta în cadrul unei conferințe de presă.

Start lansat pentru Farul lui Gică Hagi în meciurile amicale din vară. Constănțenii s-au impus la pas