Cum a transformat Ouzounidis Craiova: schimbările tactice impuse de grec și ce mai vrea să facă

Marian Cărăvan / 22.02.2021, 16:07
Cum a transformat Ouzounidis Craiova: schimbările tactice impuse de grec și ce mai vrea să facă

Marinos Ouzounidis și-a pus deja amprenta asupra sistemului de joc al Craiovei. Instalat la începutul acestei luni, tehnicianul grec a schimbat sistemul de joc al Universității Craiova. Cum a transformat Ouzounidis Craiova: schimbările tactice impuse de grec și ce mai vrea să facă la echipa din Bănie.

Cum a transformat Ouzounidis Craiova: schimbările tactice impuse de grec și ce mai vrea să facă

Marinos Ouzounidis, noul antrenor al Craiovei, a schimbat din mers sistemul de joc al echipei din Bănie. A trecut de la 4-3-3 din mandatul lui Corneliu papură, la 4-2-3-1. Sunt schimbări tactice menite să dea mai multă siguranță în apărare. Dar și pentru a le da posibilitatea lui Dan Nistor și Alex Cicâldău să se exprime mai bine pe teren.

Cei doi mijlocași de creație acționează în alte zone ale terenului, în tactica impusă de Marinos Ouzounidis. Astfel, Nistor a fost retras lângă Mateiu și distribuie baloanele începând de la 20-25 de metri de propria poartă. Asta în timp ce Alexandru Cicâldău, golgheterul echipei, cu opt reușite, a rămas în avanposturi, având spații mai mari de acțiune.

Totuși, Ouzounidis mai are de lucru la echipa olteană. Un alt aspect la care tehnicianul grec se va concentra este mentalul jucătorilor. Craiova a câștigat la limită meciul cu Hermannstadt, scor 1-0, din etapa a 24-a a Ligii 1. La final, se simțea o oarecare frustrare în tabăra formației din Bănie.

„Am apărat rezultatul”, a spus Alex Cicâldău, devoalând astfel problemele echipei. Craiova trebuie să se transforme pentru a putea arăta ca o echipă de titlu.

Cum a transformat Ouzounidis Craiova. Schimbarile tactice impuse de grec
Cum a transformat Ouzounidis Craiova. Schimbarile tactice impuse de grec

Ce a spus Ouzounidis când a fost prezentat oficial la Craiova

Noul tehnician al oltenilor și-a propus să implementeze la Craiova propriile idei despre fotbal, fără a schimba radical sistemul de joc.

Fiecare antrenor are propriile idei, fie că vorbim de apărare, fie că vorbim de atac, dar consider că ar fi o greșeală să încerc să schimb totul, mai ales cu programul încărcat care ne așteaptă. Sigur, o să încerc să transmit jucătorilor câteva aspecte pe care eu le consider importante, dar nu o să fac schimbări majore de la început.

O să iau câteva măsuri de «corecție», dar nu vreau să pară că-i critic pe antrenorii dinaintea mea, doar îmi implementez propriile idei. Nu voi schimba radical sistemul de joc, dar schimbări vor exista.

Voi încerca să îmbunătățesc jocul, voi interveni în anumite puncte. Ei sunt jucători experimentați, știu ce au de făcut, nu vreau să-i dau peste cap”, a declarat Marinos Ouzounidis.

Născut la data de 10 octombrie 1968, Marinos Ouzounidis și-a început cariera de antrenor în 2004, în orașul natal, la Kappadokes Alexandroupolis. De-a lungul carierei a mai antrenat la Skoda Xanthi, APOEL, AEL, Iraklis, Platanias, Ergotelis, Panionios, Panathinaikos și AEK Atena.

Noul antrenor al Craiovei l-a adus în staff-ul tehnic pe albanezul Bledar Kola. Craiova joacă următorul meci pe 27 februarie, de la ora 20:00, în deplasare cu Chindia. Oltenii sunt pe locul 3, cu 47 de puncte.