Cum a trimis-o Ronnie O’Sullivan pe Emma Răducanu la psihiatru: „Ar fi cel mai bun lucru”

Robert Zanfir 06.11.2021, 17:56
Cum a trimis-o Ronnie O’Sullivan pe Emma Răducanu la psihiatru: „Ar fi cel mai bun lucru”

Legendarul Ronnie O’Sullivan i-a oferit un sfat britanicei Emma Răducanu. „Racheta” spune că jucătoarea cu origini românești ar trebui să apeleze la un psihiatru, pentru a putea îndepărta presiunea imensă din competițiile sportive.

Emma Răducanu a uimit lumea tenisului atunci când a câștigat US Open, deși a venit din calificări. Britanica nu a pierdut niciun set și a devenit una dintre cele mai surprinzătoare campioane ale tenisului. După turneul fabulos din America, pentru Emma au urmat rezultate slabe, care au culminat cu eliminare din sferturile turneului de la Cluj, Transylvania Open.

Cum a trimis-o Ronnie O Sullivan pe Emma Răducanu la psihiatru: „Ar fi cel mai bun lucru”

Ronnie O’Sullivan s-a declarat un mare fan al Emmei Răducanu. Omul care a făcut istorie în snooker a dezvăluit recent că este foarte îngrijorat de cum evoluează sportiva al cărei tată este din București.

Ronnie și-a amintit că a devenit campion mondial în 2012 și 2013, după ce a apelat la serviciile un cunoscut psihiatru. O’Sullivan a început colaborarea cu Steve Peters în 2011, iar rezultatele s-au văzut imediat. Supercampionul din snooker i-l recomanda și Emmei Răducanu.

O urmăresc foarte atent pe Emma Răducanu şi vă spun că sunt foarte îngrijorat pentru ea. Se pune o presiune imensă pe umerii ei.

Cel mai bun lucru pe care poate să îl facă e să îl sune pe psihiatrul sportiv Steve Peters, el are abilitatea să o îndrume spre ce trebuie făcut. Emma nu are nevoie să i se spună cum să lovească mingea sau ce strategie să adopte în partide, ci are nevoie de un om care să o înveţe să îndepărteze presiunea pe care o simte.

O iubesc pe Emma şi vă spun că, dacă îl va include pe Steve Peters în echipa ei, ar fi cel mai bun lucru pe care l-ar face
Ronnie O’Sullivan pentru eurosport.ro.

Ronnie O’Sullivan a dezvăluit prin ce trece un sportiv de top, obișnuit cu marea performanță. Englezul recunoaște că poți claca foarte ușor, dacă nu ai sprijinul necesar:

„Sunt aşteptări mari de la sportivii de top şi poţi claca foarte uşor. Apare o frică pe care nu o poţi controla. Am păţit-o şi eu, chiar în finală de Campionat Mondial.

Aveam 15-10 pe tabelă şi simţeam că nu mă pot întoarce în arenă, paralizasem. L-am sunat pe Steve Peters şi după 10 minute vedeam lucrurile total diferit”, a mai spus Ronnie O’Sullivan.

Emma Răducanu, alături de Simona Halep la WTA Linz

Emma Răducanu va participa la turneul de la Linz, din Austria. Sportiva din Anglia vine după eșecul din sferturile turneului de la Cluj, Transylvania Open, unde a ratat o semifinală cu Simona Halep.

Turneul WTA 250 de la Linz le va avea la start și pe româncele Simona Halep și Sorana Cîrtsea și se va desfășura între 6și 12 noiembrie 2021.