Cum arată Monica Seleș la 30 de ani după ce a fost înjunghiată pe terenul de tenis

Bogdan Solomon 18.03.2023, 10:13
Cum arată Monica Seleș la 30 de ani după ce a fost înjunghiată pe terenul de tenis

Pe 30 aprilie 1993, Monica Seleş era protagonista uneia dintre cele mai șocante scene din istoria tenisului. Un spectator german a înjunghiat-o pe teren, în timpul sfertului de finală de la Hamburg cu Magdalena Maleeva. Trei decenii mai târziu, aceasta s-a schimbat enorm, dar dragostea pentru sportul alb i-a rămas intactă.

Cum arată Monica Seleș la 30 de ani de când a fost înjunghiată pe terenul de tenis

Monica Seleș a asistat recent la meciul din sferturile de finală de pe tabloul masculin al turneului de la Indian Wells, dintre Carlos Alcaraz (Spania) și Felix Auger-Aliassime (Canada), scor 6-4, 6-4. Ajunsă acum la 49 de ani, fosta ocupantă a locului 1 în ierarhia mondială și deținătoare a nu mai puțin de 9 titluri de Grand Slam și-a făcut apariția în tribunele arenei americane pe parcursul primului set.

I-a stat alături proprietarul turneului, omul de afaceri Larry Ellison! Camerele TV i-au surprins discutând prietenește și chiar glumind în timpul partidei, așa cum se poate observa în videoclipul de mai sus.

De altfel, Monica Seleș are în palmares și un titlu la Indian Wells, cucerit în 1992, după ce a învins-o fără emoții în ultimul act pe spanioloaica Conchita Martinez, scor 6-3, 6-1. Se întâmpla cu doar un an înainte să fie înjunghiată pe teren.

Dezvăluiri cutremurătoare: „Nu vreau să uit acel cuțit din spatele meu”

Într-un interviu acordat cu câțiva ani în urmă, fosta mare jucătoare, reprezentantă a Iugoslaviei (n.r. actualmente Serbia), a mărturisit că nu poate uita momentele cumplite prin care a trecut. Și – surprinzător sau nu – nici nu își dorește, pentru că acestea au făcut-o mai puternică și au învățat-o cea mai importantă lecție.

Avea doar 19 ani în momentul în care a învins-o pe Steffi Graf și i-a întrerupt supremația, acesta fiind motivul din spatele agresiunii. Obsedat de jucătoarea germană, un bărbat i-a înfipt fără milă Monicăi în spate un cuțit lung de 10 centimetri, în timpul unei pauze din setul doi al meciului de la Hamburg. A revenit după doi ani de pauză, dar nu s-a mai putut ridica niciodată la nivelul de dinainte.

„Acel moment nu va dispărea niciodată. A fost crunt ce s-a întâmplat atunci, am trăit momente cu adevărat dificile mai apoi și nu, nici nu vreau să uit acel cuțit din spatele meu! Și asta pentru că după acel moment am devenit mai puternică și am știut ce îmi doresc de la viață.

Practic, am reînvățat să mă iubesc. M-am luptat cu o tulburare de alimentație care a început imediat după ce am fost înjunghiată, dar am învățat să mă controlez. Acum am două mari pasiuni: sănătatea mintală și salvarea câinilor abandonați. În mod miraculos, cuțitul nu a pătruns decât un centimetru și jumătate între omoplați și nu a atins coloana vertebrală. Am fost norocoasă.

Așa că rana fizică s-a vindecat relativ repede, dar cicatricile psihice nu au trecut niciodată. Și acum încă mai am momente când retrăiesc acel incident. Din punct de vedere mental a fost foarte greu, pentru că acela era locul meu de muncă și îmi era teamă să mai intru în arenă. Un alt lucru care a lăsat urme a fost faptul că atacatorul nu a fost închis niciodată. Au existat o mulțime de circumstanțe neobișnuite”, a dezvăluit Monica Seleș, pentru publicația britanică The Telegraph.

Urmăriți Playsport.ro și pe