Cum aruncă CFR Cluj banii pe geam. O avere pentru un jucător care nu a fost văzut pe teren

Bădulescu Silvian / 20.01.2022, 20:04
Cum aruncă CFR Cluj banii pe geam. O avere pentru un jucător care nu a fost văzut pe teren

CFR Cluj continuă să plătească bani pentru jucători care nu mai sunt la echipă. După ce au plătit 110.00 către Iasmin Latovlevici și Mario Rondon, echipa campioană a mai făcut o plată către un alt jucător.

Bani restanți față de Ulrich Meleke

CFR Cluj este campioana ultimelor patru ediții, echipa românească cu cele mai notabile performanțe în Europa, dar și echipa din Liga 1 cu cele mai mari sume de bani aruncate pe salarii. Pe lângă datoriile plătite unor foști jucători, aceștia au în lot fotbaliști pe care nu îi folosesc sau pe care i-au folosit foarte puțin, dar cărora le plătesc angajamentele.

Formația din Gruia l-a transferat pe fundașul ivorian de 22 de ani de la FC Botoșani în schimbul a 250.000 de euro. Miercuri, campioana en-titre a Ligii 1 a plătit și ultima tranșă pentru fotbalistul legitimat acum la FC Voluntari. Aceștia au trebuit să dea 100.000 de euro, în urma unui nou proces pierdut.

Adus după 12 partide jucate la FC Botoșani (între februarie și iulie 2021), Meleke nu a jucat niciun minut pentru clujeni. După venirea lui Dan Petrescu, ivorianul a fost împrumutat la FC Voluntari, în septembrie, revelația Ligii 1 și ocupanta ultimului loc de pe podium. În Ilfov, acesta are deja 15 meciuri bifate.

300.000 de euro dați de pomană

Un astfel de caz este cel al lui Guessouma Fofana, mijlocaș cu care clubul deja a cheltuit o avere pentru Liga 1 fără măcar să-l folosească. Venit de la Guingamp, din Franța, acesta este în acest moment la Cupa Africii pe Națiuni, alături de naționala din Mauritania.

Guessouma Fofana o costă pe CFR Cluj aproximativ 250.000 de euro fără ca acesta să joace în campionat. Cu tot cu comisioane și taxe, ardelenii ajung să dea în jur de 300.000 de euro pe un singur fotbalist pe care nici măcar nu se bazează.

E vorba numai despre salarii și despre bonusul luat la semnarea contractului. Cu tot cu comisioanele agenților, cu taxe, suma sare de 300.000 de euro” au declarat surse din apropierea clubului.

În vârstă de 29 de ani, acesta un mijlocaș defensiv adus vara trecută, după ce și-a terminat contractul la Guingamp, formație din liga a doua din Franța. Marius Șumudică nu era încântat de aportul acestuia.

A fost adus Jonathan Rodriguez, un alt jucător cu salariu mare și pe care clubul nu-l utilizează. Mai apoi, Dan Petrescu l-a scos în afara lotului pe Fofana, pentru a-i face loc lui Emmanuel Culio, astfel că echipa din Cluj are pe ștatul de plată mai mulți jucători pe care nu-i folosește.