La aproape o lună de când s-a despărțit de Farul Constanța, Denis Alibec a împărtășit primele impresii din Qatar. Nu a uitat nici de următoarele meciuri ale României în drumul spre Euro 2024.
Atacantul de 32 de ani nu a avut probleme în ceea ce privește adaptarea la noua sa echipă, Muaither SC, drept dovadă a și reușit să înscrie un gol în cele trei meciuri bifate până acum. A resimțit, în schimb, efectele temperaturilor extrem de ridicate din acea zonă.
Șeicii au avut grijă ca toate stadioanele să fie dotate cu aer condiționat, astfel încât meciurile să se poată desfășura la 20 de grade Celsius, în timp ce afară, termometrul indică 50. O situație ciudată, potrivit spuselor sale.
„Colegii de acolo m-au primit foarte bine, m-am adaptat foarte repede. Este un pic cam… călduț, dar e OK. Am înțeles că în octombrie va fi vremea bună de fotbal. Cu siguranță căldura este cea mai mare problemă. Este foarte cald, dar trebuie să ne adaptăm.
Stadioanele de acolo sunt foarte interesante, au aer condiționat. E ciudat să joci la 20 de grade, când afară sunt 50”, a declarat Denis Alibec, după trei săptămâni în Qatar.
Cât despre partidele cu Israel și Kosovo din preliminariile Campionatului European de anul viitor, fostul „vârf” al Farului a afirmat răspicat că obiectivul vizează obținerea numărului maxim de puncte. Cu atât mai mult cu cât „tricolorii” au avantajul propriului teren.
„Obiectivul, cele 6 puncte. Jucăm acasă, avem fanii alături și trebuie să fim montați și să câștigăm ambele meciuri. Eu sunt bine, încrezător, este o șansă unică pentru noi și trebuie să profităm de ea. Nu contează cine marchează, important este să câștigăm. Pot da și assist, nu mă deranjează.
Le promit fanilor că vom da totul pe teren. Îi așteptăm alături de noi și sper să ne bucurăm împreună la final. Cred că este visul oricărui fotbalist să ajungă la un turneu final alături de națională. Chiar dacă nu am reușit să trecem de grupe la EURO 2016, a fost un moment foarte important din cariera mea”, a conchis Alibec.
România se află pe locul al doilea în clasamentul grupei I de calificare, cu opt puncte după două victorii şi tot atâtea rezultate de egalitate. Prima poziție este ocupată de Elveția, principala favorită, cu 10 puncte.