Cum explică ministrul Eduard Novak absența de la sosirea canotorilor de la Campionatului European

Bordei Radu 16.08.2022, 13:07
Cum explică ministrul Eduard Novak absența de la sosirea canotorilor de la Campionatului European

Ministrul Eduard Novak este prins într-o nouă controversă. Oficialul a reacționat, după ce niciun membru al instituție pe care o conduce nu a fost prezent la sosirea în țară a delegației României, de canotaj. Sportivii s-au arătat deranjați de acest aspect, mai ales că veneau după o performanță uriașă: opt medalii, dintre care cinci de aur (dublu rame feminin, dublu rame masculin, două vâsle feminin, simplu vâsle feminin categoria uşoară, 8+1) şi trei de bronz (patru rame feminin, patru rame masculin şi patru vâsle masculin).

Eduard Novak a explicat absența de la sosirea canotorilor. „Nu ne-a invitat nimeni”

De când a preluat șefia Ministerului Sportului, Eduard Novak a fost implicat într-o mulțime de scandaluri. Acum, oficialul este acuzat pentru că a neglijat delegația României, după rezultatele uriașe de la Campionatul European. Atacat din toate părțile, ministrul a ieșit cu o dclarație oficială.

Primirea delegaţiei noastre la revenirea în ţară a fost organizată de Federaţia Română de Canotaj. Federaţia a programat evenimentul, s-a ocupat de închirierea Salonului Oficial şi a invitat presa. Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, şi nici nu a primit o informare oficială în acest sens. Vă asigur că am fi onorat cu mare bucurie orice propunere de participare, în orice formă, cum am făcut-o de atâtea ori când sportivii români au revenit în ţară cu rezultate internaţionale”, afirmă ministrul, într-o postare pe Facebook.

„Am mărit cu 50 la sută bugetul Federației”

Oficialul a precizat că nu se pune problema să nu aprecieze performanțele importante ale sportivelor de la canotaj. De altfel, ministerul pe care îl conduce a și sprijinit demersurile forului condus de Elisabeta Lipă.

Am tot respectul pentru canotaj, este unul dintre sporturile cu cea mai constantă şi îndelungată tradiţie în performanţă. Aprecierea corectă a rezultatelor deja obţinute, dar şi a potenţialulul pe care acest sport îl are, au făcut ca Ministerul Sportului să crească în acest an bugetul alocat Federaţiei Române de Canotaj cu peste 50%. Toate solicitările către minister au fost aprobate, am manifestat deschidere şi susţinere, tocmai pentru că respectăm valoarea şi competenţa. Rezultatele de la Munchen sunt istorice, cu adevărat

Este regretabil că aceste momente de glorie, la care sportivii au dreptul şi de care ar trebui să se bucure din plin, sunt deturnate pe un fond care nu are nimic de-a face cu performanţa sau cu realitatea, cu esenţa sportului sau a succesului, a mai precizat oficialul