Cum explică Sorana Cîrstea prăbușirea de la Roland Garros: „Cred că asta s-a întâmplat!” Sloane Stephens a câștigat 12 game-uri consecutive

Robert Zanfir / 25.05.2022, 21:57
Cum explică Sorana Cîrstea prăbușirea de la Roland Garros: „Cred că asta s-a întâmplat!” Sloane Stephens a câștigat 12 game-uri consecutive

Sorana Cîrstea (32 de ani, 26 WTA) a fost eliminată în turul 2 de la Roland Garros, după eșecul cu 6-3, 2-6, 0-6 în fața lui Sloane Stephens. Românca a condus cu set și 2-0 în setul 2, dar a încheiat partida cu 12 game-uri consecutive pierdute.

Sorana Cîrstea rămâne cu amintirea performanței din 2009, atunci când ajungea în sferturile de finală de la Roland Garros. Jucătoarea din Târgoviște nu va profita de culoarul excelent care i s-a deschis în partea sa de tablou, în urma eliminărilor suferite de Barbora Krejcikova, Anett Kontaveit, Garbine Muguruza și Ons Jabeur.

Sorana Cîrstea și-a explicat prăbușirea din meciul cu Sloane Stephens

Sorana a recunoscut după partida de miercuri că adversara sa a știut să profite de erorile sale. Cîrstea spune că a început să se grăbească atunci când jocul său a început să scadă.

„Am început bine, 6-3, 2-0, apoi la 2-1 am avut mingi de game, la 4-2 pentru ea am avut mingi de break, cred eu că acolo s-a jucat. Ea a jucat din ce în ce mai bine, a greșit din ce în ce mai puțin, iar eu am scăzut nivelul de joc. Cred că asta a făcut să se întoarcă situația.

Au fost greșeli ușoare din partea mea, iar ea a devenit din ce în ce mai solidă. Ar fi trebuit să termin meciul în două seturi. A mers bine serviciul, cred că și după serviciu a mers bine jocul.

Am greșit mult pe a doua minge, cred că acolo am început să mă grăbesc. Ea nu punea prea multă presiune pe retur, eram destul de liniștită, nu mă ataca, însă am slăbit nivelul, iar ea a început să intre în puncte, a lungit punctele, ceea ce pe mine nu mă avantaja”, a declarat Sorana Cîrstea, pentru Eurosport.

Simona Halep și Irina Begu revin joi pe teren

După eliminarea Soranei Cîrstea, România rămâne în turneu cu Simona Halep și Irina Begu. Cele două vor reveni pe teren joi. Se vor bate pentru calificarea în turul al treilea al turneului din Paris.

Chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA) va fi adversara Simonei Halep, în timp ce Irina Begu va juca împotriva Ekaterinei Alexandrova (27 de ani, 31 WTA).

Grand Slamul de la Roland Garros este programat între 22 mai – 5 iunie.

Acesta este obiectivul meu, să arăt mai bine turul următor. Eu trebuie să dau tot ce am mai bun, ca și până acum și să încerc să câștig fiecare meci,
Simona Halep, după victoria din primul tur