Cum i-a anunțat Pioli pe italieni că Ciprian Tătărușanu urmează să fie titular în continuare la Milan

Radu Bordei 29.01.2023, 10:33
Cum i-a anunțat Pioli pe italieni că Ciprian Tătărușanu urmează să fie titular în continuare la Milan

Ciprian Tătărușanu nu traversează cea mai bună perioadă la AC Milan. Asta chiar dacă, după accidentarea titularului Maignan, românul a avut șansa să apere în multe meciuri. Din păcate, evoluțiile lui nu au convins, iar presa italiană se întreabă de ce mai este folosit.

Ciprian Tătărușanu rămâne titular la Milan. A fost confirmat de antrenorul Pioli

După ce Mike Maignan s-a accidentat, grav, la finalul lui septembrie, portarul român a fost cel la care s-a apelat pentru a proteja poarta campioanei Italiei. Din păcate acesta nu a putut să ofere siguranța și încrederea pe care o emana goalkeeper-ul francez. În 18 meciuri, fostul goalkeeper de la naționala României a primit 25 de goluri. Doar 4 partide s-au terminat fără gol primit. Nu sunt deloc cifre care să îi facă cinste portarului român, dar Tătă nu poate fi conisderat principalul vinovat. Nici defensiva nu și-a făcut treaba și la cele mai multe goluri, românul a fost lăsat de fundașii lui singur cu adversarii.

Cu toate acestea, jurnaliștii consideră că Tătărușanu se putea descurca mult mai bine, de aceea, Stefano Pioli a fost întrebat dacă va mai conta pe el sau va căuta și alte soluții. Un ziarist a remarcat că din ultimele 12 șuturi pe poarta milaneză au rezultat 9 goluri. De aceea era așteptat să apere și Devis Vasquez, portarul columbian de 24 de ani, transferat în această iarnă.

Vasquez se pregătește bine, dar nu cred că este pregătit să joace în acest moment. Cu Sassuolo trebuie să fim mai atenți. Adversarii profită prea ușor de erorile noastre, din apărare. Trebuie să le eliminăm, a răspuns Pioli.

Fanii mai au de așteptat puțin până la revenirea lui Maignan, acesta ar trebui să fie apt de joc în februarie.

Tătărușanu, certat de presa din Italia

După meciul cu Lazio, Ciprian Tătărușanu a fost certat de presa din italia. I se reproșează faptul că fiecare șut al unui adversar creează emoții fanilor din tribune. Mai mult, lipsa sa de atenție duce la deconcetrarea fundașilor, care ajung să greșească.

Pentru început, accidentările le-au dat bătăi de cap, niciuna mai evidentă decât cea a lui Mike Maignan. Francezul care anul trecut a fost titular în poarta lui AC Milan și a fost decisiv în lupta la titlu, este accidentat de patru luni, astfel că Ciprian Tătărușanu a fost nevoit să își asume responsabilitatea.

Fără lipsă de respect față de veteranul român, dar toate șuturile pe poartă le dau emoții suporterilor, iar la asta contribuie și prestațiile slabe ale fundașilor.

La fazele fixe, așa cum s-a văzut și la meciul cu Roma, fundașii nu reușesc să își facă treaba și le lipsește încrederea, dar asta nu este responsabilitatea lui Tătărușanu, au scris italienii de la Football Italia.

Urmăriți Playsport.ro și pe