Cum îi pedepsește PSG pe fotbaliștii care nu au vrut să plece de la echipă în această vară

George Drafta 06.09.2023, 18:33

Dintr-o echipă la care jucătorii visau în trecut să ajungă, PSG s-a transformat într-un club care îi sancţionează pe cei care nu vor să părăsească Parc de Princes.

Aceştia preferă statutul de rezerve de lux pentru a încasa salariul stipulat în contract. Sau varianta de a pleca gratis în cazul în care se află spre finalul angajamentului. În primul caz se află Hugo Ekitike şi Marco Verratti, în a doua situaţie chiar Kylian Mbappe. Însă doar vicecampionul mondial a beneficiat de clemenţă.

Astfel după o izolare de scurtă durată la echipa secundă, atacantul a fost reprimit în lot de Luis Enrique. Acesta nu a acceptat să îşi extindă angajamentul scadent în vara anului viitor. Astfel încât PSG ar putea să îl piardă gratis peste mai puţin de un an. Deşi ar fi fost de acord cu cedarea atacantului în perioada de mercato, mutarea nu s-a perfectat.

Copyright: Matthieu Mirville/PRESSINPHOTO/Imago

Real Madrid, echipa care şi-l doreşte de mai mult timp pe francez este dispusă să mai aşteapte astfel încât să îl poată aduce fără sumă de transfer pe Mbappe pe Santiago Bernabeu.

Alt tratament

Nu acelaşi noroc l-au avut Ekitike şi Verratti. Cei doi se pare că nu au fost incluşi pe lista UEFA pe care parizeinii o vor trimite la forul european în vederea participării în grupele Ligii Campionilor. Informaţia a fost oferită pe jurnalistul Fabrice Hawkins pe contul său de pe o reţea de socializare.

Astfel, este posibil ca cei doi să nu primească şanse de a bifa minute în meciurile rămase de jucat din 2023. De altfel, în primele 4 etape ale noii stagiuni din Ligue 1, doar Ekitike a apărut pe teren. Însă, el a bifat doar 9 minute în remiza cu Lorient.

Hugo Ekitike, sursă foto: FedericoPestellini/Panoramic/Imago

Au refuzat transferul în această vară

Dacă nu vor fi mulţumiţi cu statutul lor, aceştia vor putea să se „elibereze” în perioade de mercato din iarnă. În ciuda faptului că Verratti a fost dorit de echipe din Qatar şi Arabia Saudită, internaţionalul italian nu a acceptat să părăsească formaţia din capitala Franţei.

Ekitike a ignorat de asemenea oportunitatea de a semna cu Eintracht Frankfurt, echipă care l-a dorit pentru a suplini plecarea lui Kolo Muani, tocmai la PSG.

Marco Verratti, sursă foto: Imago

Parizeinii vor reveni pe teren vinerea viitoare, atunci când vor primi replica celor de la Nice, în runda cu numărul 5 a campionatului intern. Urmează apoi alte două dueluri pe teren propriu.

Este vorba despre debutul în grupele Champions League în faţa Borussiei Dortmund, dar şi de confruntarea cu rivala Marseille din Ligue 1.

Urmăriți Playsport.ro și pe