Cum l-a convins Dinamo pe judecător să accepte noul plan de reorganizare. Totul a devenit public

Alex Matei 25.09.2023, 18:31
Cum l-a convins Dinamo pe judecător să accepte noul plan de reorganizare. Totul a devenit public

După mai multe amânări, planul de reorganizare depus de administratorul judiciar al lui Dinamo a fost aprobat în, cele din urmă, în data de 4 septembrie.

Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au oferit acum mai multe amănunte despre modul în care Răzvan Zăvăleanu l-a convins pe judecătorul sindic să dea undă verde pentru acest plan modificat. Un punct important din plan l-a constituit strategia alb-roşiilor în ceea ce priveşte transferurile de jucători.

De ce Dinamo nu ar obţine niciun ban din transferuri

În 25 mai, judecătorul sindic l-a pus pe Zăvăleanu în situaţia de a explica de ce suma pe care ar urma să o încaseze trupa din Şoseaua Ştefan cel Mare în urma valorizării fotbaliştilor este de 0 lei, în condiţiile în care lotul alb-roşiilor este evaluat la peste şapte milioane de lei.

Zăvăleanu a expus mai multe argumente în faţa instanţei. Adiminstratorul judiciar a transmis, printre altele, că, în conformitate cu regulamentele FIFA şi FRF, toţi jucătorii ar deveni liberi de contract în cazul în care clubul va intra în faliment.

Termenul de transfer în fotbal are mai multe semnificații, transfer putând să însemne că vin, pleacă jucători, că vin sau pleacă gratis acesta fiind motivul pentru care a dezvoltat în notele scrise că în plan s-a făcut referire la transferuri în ideea de a aduce jucători buni, în ideea de a obține performanță sportivă, performanță care atrage publicitate mai multă, încasări mai mari”, se mai arată în document.

Alte argumente ale lui Zăvăleanu

Întregul lot al „câinilor” valora, la data efectuării evaluării, 7.601.080 de lei. Suma, a transmis Zăvăleanu, poate să fluctueze de la o zi la alta, în funcţie de evoluţiile jucătorilor. Cota de piaţă a fotbaliştilor nu este una fixă, a adăugat Zăvăleanu, ea urmând să urce sau să coboare.

Pentru a susţine de ce Dinamo are trecute în noul plan de reorgnizare încasări zero în privinţa valorizării jucătorilor, Zăvăleanu a explicat că, în România, cele mai multe schimburi de jucători se realizează fără plata unor sume de transfer. În plus, Zăvăleanu a evidenţiat că niciunul dintre jucătorii dinamovişti nu a primit oferte de transfer pe perioada cât echipa a evoluat în divizia secundă.

Altă explicaţie a lui Zăvăleanu a fost aceea că, în condiţiile în care clubul avea interdicţie la achiziţii, conducerea alb-roşie nu şi-ar fi permis să dea drumul niciunui jucător, antrenorul principal Ovidiu Burcă urmând să rămână fără soluţii într-un astfel de scenariu.

La final, Zăvăleanu a expus, de asemenea, şi prevederea din regulamentele internaţionale care asigură dreptul jucătorilor aflaţi în ultimele şase luni de contract posibilitatea de a negocia cu orice club şi de a încheia acorduri, fără a mai fi necesar să solicite aprobarea conducerii dinamoviste.

Zăvăleanu a concluzionat că mulţi dintre jucătorii câinilor sunt în această situaţie şi este exclus ca Dinamo să obţină vreun ban din cedarea acestora.

Mai au datorii la Finanţe

În urma aprobării acestui plan de reorganizare modificat, Dinamo a scăpat de peste cinci milioane de euro datorii. Mai are încă de plătit încă 4.262.443 lei către Direcţia Generală Regională a Finanţatelor Publice Bucureşti. Suma trebuie achitată până în 2025 şi se va efectua eşalonat, pe decursul a nouă trimestre.

Ca şi gaj pentru aceste datorii, Dinamo a pus la bătaie baza de antrenament de la Săftica.

Urmăriți Playsport.ro și pe