Cum l-a îmblânzit Adrian Mutu pe Rareș Ilie. Antrenorul Rapidului a povestit un moment inedit despre „perla” din Giulești

Gabriel-Alexandru Ioniță 01.06.2022, 21:30
Cum l-a îmblânzit Adrian Mutu pe Rareș Ilie. Antrenorul Rapidului a povestit un moment inedit despre „perla” din Giulești

Adrian Mutu a dezvăluit cum a ales să îl motiveze pe tânărul Rareș Ilie în timpul unui meci în care noua speranță a Rapidului nu era chiar la cel mai bun nivel al său. „Briliantul” a considerat că pentru jucătorul de doar 19 ani era o pedeapsă mai dură în acele momente să fie lăsat în continuare pe teren decât să fie schimbat.

Adrian Mutu a dezvăluit un episod inedit care l-a avut în prim-plan pe tânărul Rareș Ilie

Adrian Mutu este considerat un factor determinant în progresul înregistrat de Rareș Ilie în finalul sezonului recent încheiat. Iar, în acest context, fostul atacant al echipei naționale, a povestit un episod petrecut în timpul unui meci, relevant pentru explicarea relației existente între cei doi.

Tot îi spuneam: ‘Rareș, te trezești? Te trezești? Ia vino putin!’ / ‘Mister nu ma schimba!’/ ‘Nu te schimb, te las să te faci de râs. El se aștepta să-l schimb, dar pedeapsa mai mare e să-l lași acolo să vadă. Asta face parte din bagajul de cunoștință, sper să se maturizeze cât mai repede. Avem noroc cu Rareș, e inteligent, vine dintr-o familie bună. Vorbește engleză fluent, vorbește românește în primul rând.

De câte ori am fost întrebat de Rareș, a doua întrebare a fost: ‘Vorbește engleză? E foarte greu să comunici cu un jucător. Kait are 23 de ani, dar dacă nu știa engleză ce vorbeam eu cu el? Cum îi comunicam? E cam singurul cu care vorbesc engleză. Dacă ai, cum era Acuna, doar spaniolă. Trebuie să opresc totul și să dau indicații doar pentru el”, a spus Adrian Mutu potrivit sport.ro.

„Perla” Rapidului l-a impresionat și pe Victor Angelescu

Rareș Ilie a fost remarcat în acest final de sezon inclusiv de Victor Angelescu, unul dintre acționarii Rapidului, alături de Dan Șucu. După acea victorie cu 8-0 contra lui Gaz Metan Mediaș, omul de afaceri a vorbit în exclusivitate pentru PlaySport și, printre altele, l-a lăudat pe tânărul de 19 ani, despre care a spus în același timp că are așteptări și mai mari în sezonul viitor.

Rareș se ține singur cu picioarele pe pământ. Este un băiat foarte inteligent, foarte educat, care știe ce are de făcut. Ne bucurăm pentru el, crește de la meci la meci și sperăm să joace la fel de bine și în sezonul viitor. Are nevoie de continuitate. Sperăm să o țină tot așa și în sezonul viitor, când vom avea ca obiectiv principal accederea în play-off”, a spus Victor Angelescu.