Cum poate evita România un nou dezastru la națională: „Dacă facem asta, te curentează Germania de nu te vezi! Să nu venim încărcați de acolo”

Robert Zanfir 06.10.2021, 18:42
Cum poate evita România un nou dezastru la națională: „Dacă facem asta, te curentează Germania de nu te vezi! Să nu venim încărcați de acolo”

Viorel Moldovan spune că naționala lui Mirel Rădoi nu poate merge pe atac în deplasarea din Germania. Fostul mare atacant al „tricolorilor” crede că staff-ul tehnic trebuie să se concentreze pe partida cu Armenia, dar fără a neglija forța de joc a nemților.

România se pregătește pentru poate cele mai importante partide din campania pentru Campionatul Mondial 2022. Mirel Rădoi are sarcina de a mobiliza jucătorii înaintea întâlnirii cu Germania, aflată în puternică revenire de formă. În cazul unei victorii cu Armenia, România va avea prima șansa la locul 2, cel care ne poate duce la baraj.

Cum poate evita România un nou dezastru la națională: „Germania te curentează de nu te vezi!”

Viorel Moldovan are un mesaj pentru antrenorul naționalei. Spune că trebuie să găsească echilibrul, astfel încât meciul cu Germania să nu se transforme într-un coșmar, dar să nici nu riște un așteptat rezultat pozitiv cu armenii.

Sunt adversari de viteză, normal trebuie să ai un dublaj corespunzător. Rămâne de văzut cine va reuși. Eu aș miza pe Toșca. Dacă vom obține ceva cu Germania, va fi un bonus. Normal, nu poți să faci act de prezență, că te curentează ăia de nu te vezi. Dar meciul cu Armenia este cel care contează.

Cu Germania aș băga jucători cu profil mai defensiv. Nu o să ajungem noi să punem Germania sub presiune. Trebuie un anumit echilibru, să nu te expui prea mult, dar în același timp…

Poate să fie o soluție și cu trei fundași centrali. Important e să nu le dăm spații prea mari. Nu au nevoie de prea mult timp ca să te pună în dificultate.
Viorel Moldovan, la Digi Sport.

Viorel Moldovan: „Să nu venim încărcați de acolo”

Germania este liderul Grupei J din preliminariile pentru CM 2022, cu 15 puncte. Nemții au câștigat la scor ultimele două partide, 6-0 cu Armenia și 4-0 cu Islanda.

„Sunt momente, sunt zile când poți să obții un rezultat interesant, dar rămâne de văzut. Germania e favorită. Sper să nu fim cu gândul la meciul cu Armenia, că vom veni încărcați de la Hamburg.

La ultimele trei jocuri am avut ca adversari Islanda, Macedonia de Nord și Liechtenstein. Nu am luat gol, am revenit în ecuația calificarii, dar Germania e Germania. Vom vedea.

Dacă vom reuși să facem față fizic… Trebuie să mai punem și noi probleme, altfel nu vom reuși să facem față”, a mai declarat Viorel Moldovan

Optimismul lui Răzvan Marin

Răzvan Marin este unul dintre cei mai în formă jucători ai naționalei. Mijlocașul lui Cagliari are toate motivele să fie încrezător. Argumentul lui Marin ar fi forma bună pe care o traversează mai mulți dintre internaționalii României.

„Sunt convins că putem face un joc bun cu Germania și putem pleca acasă cu un punct. Avem o mulțime de jucători care sunt într-o formă de top și am avut mai mult timp să ne antrenăm împreună comparativ cu ultimele câteva meciuri. Acest lucru îmi dă speranță”, a spus Răzvan Marin, pentru FIFA.com.

Urmăriți Playsport.ro și pe