Cum se apără patronul Botoșaniului de acuzele de ”blat”: ”Filosofii spun asta despre meciurile noastre”

Sorin Chiriac 10.05.2021, 12:10
Cum se apără patronul Botoșaniului de acuzele de ”blat”: ”Filosofii spun asta despre meciurile noastre”

Craiova a ieșit din lupta pentru titlu, după ce a pierdut în Bănie, cu 2-3 în fața lui FC Botoșani. A fost un meci cu o mare încărcătură, trei cartonașe roșii, multe galbele și scandal în tribune.

Duritatea din teren și ieșirile necontrolate din tribune ale membrilor staff-ului craiovean ar fi consecința faptului că oltenilor li se părea că Botoşaniul îşi apără diferit şansele cu FCSB și Craiova. Dacă cu bucureștenii pierde meci după meci, implicarea este cu totul alta în meciurile cu celelate echipe.

Cum se apără patronul Botoșaniului de acuzele de ”blat”

Valeriu Iftime, acţionarul majoritar al celor de la Botoşani era bucuros pentru victoria echipei sale, dar deranjat de speculaţiile care continuă să apară, legate de o ”blaturile” cu FCSB. Moldoveanu este convins că ținta principală a atacurilor este Gigi Becali.

Este clar că suntem un fel de victimă colaterală. Toată lumea are ce are cu FCSB şi cu domnul Becali pentru că pe cât de mulţi suporteri are, tot foarte mulţi sunt şi cei care o contestă. Şi ne-au băgat pe noi la mijloc, dar vă spun că nu e corect deloc.

Cu FCSB probabil că era altul scorul, dacă nu greşea arbitrul împotriva noastră şi ne dădea penalty. Acum a fost o greşeală pentru noi la primul gol, deşi unii îmi spun că Bălaşa i-a dat mingea jucătorului meu”, a declarat Iftimie, pentru digisport.ro.

Craiova - Botoșani 2-3
Meciul dintre Craiova și FC Botoșani, scor 2-3, a fost unul tensionat / Sursa foto: Prosport

”Toată lumea țipă că jucăm ambițios cu FCSB”

Omul cu banii de la Botoșani a vorbit și despre meciul câștigat de echipa sa pe terenul Craiovei, care practic face din lupta la titlu o bătaie în doi FCSB – CFR CLuj.

 

Eu cred că a fost un meci frumos în care am avut un pic de şansă. Am văzut că toată lumea ţipă că jucam ambiţios cu Craiova şi mai puţin cu FCSB. E o informaţia prost gestionată, zău aşa! La fel de mult vrem cu oricare, am obosit de când tot spun asta.

Eu înţeleg Craiova până la un punct. Nu este o echipă de pluton, este una care ţinteşte trofee şi probabil că rezultatele astea proaste a aprins lucrurile acolo. De aceea erau aşa de surescitaţi.

Pentru că ei au fost nervoşi, mai duri ca noi. Şi tot scandalul a pornit de la faza aia cu Vătăjelu, când l-a faultat dur pe Ongenda şi căpitanul meu i-a cerut socoteală arbitrului ca să-i dea al doilea galben. De acolo au pornit nervii pe teren. Dacă arbitrul venea direct cu cartonaşul nu mai ieşea aşa”, a punctat Iftimie. 

Atac la ”filosofii” din fotbal

Marea supărare a lui Valeriu Iftimie rămâne, totuși, faptul că echipa sa este acuzată că nu își apără corect șansele la meciurile cu FCSB.

Filosofii ăştia din fotbal care spun că jucăm într-un fel cu FCSB şi în alt fel cu alţii îmi închipui ce ar fi spus la penalty-ul lui Braun dacă faza era în meciul cu echipa lu Becali.

Şi la interviurile de după meci, întrebări tendenţioase, că de ce aşa cu unii, că de ce nu se joacă nu ştiu cum… Admirabil au reacţionat jucătorii de la ambele echipe şi nu au dat apă la moară la aşa ceva”, a declarat patronul echipei din Botoşani pentru digisport.ro.

Și deși a fost deranjat de reacția lui Silvian Cristescu, de la finalul meciului, Iftimie spune că îl înțelege pe oltean:

La fotbal am mai văzut oameni nervoşi, la fel ca domnul Cristescu. Nu e frumos, dar au fost nervi foarte mulţi.

Urmăriți Playsport.ro și pe