Cum se aruncă banii pe eșecuri în fotbalul mare. Chelsea, gata de o nouă despărțire de impact

Radu Bordei 07.08.2022, 22:01
Cum se aruncă banii pe eșecuri în fotbalul mare. Chelsea, gata de o nouă despărțire de impact

Și în fotbalul mare se fac afaceri care nu funcționează așa cum ar trebui. Ultimul exemplu vine de la Chelsea. Londonezii vor pierde bani mulți după ce un jucător adus drept mare star nu a dat satisfacție. Chelsea „s-a specializat” în astfel de transferuri.

Chelsea, exemplu negativ în fotbalul mare. Încă o afacere eșuată pentru londonezi

S-a schimbat regimul la Chelsea, iar acum noii patroni trebuie să scape de jucătorii aduși pe bani mulți de Roman Abramovich, care nu au dat satisfacție. Unul dintre ei este Romelu Lukaku, trimis sub formă de împrumut la Inter Milano. Dar a mai rămas Timo Werner, atacantul german care a costat 52 de milioane de euro. Acesta a venit din Bundesliga drept un golgheter veritabil, dar nu s-a impus pe Stamford Bridge.

De aceea londonezii, care au investit deja mult în jucători noi și nu se vor opri aici, caută să mai scape de cei pe care Thomas Tuchel nu se mai bazează. Și atacantul naționalei Germaniei este printre primii pe listă. Acesta se poate întoarce chiar la echipa de unde a venit în Premier League, RB Leipzig. Echipa din Bundesliga îl vrea înapoi, dar nu sub formă de împrumut. Chelsea ar solicita aproximativ 30 de milioane de euro, mult mai puțin decât a plătit pentru a-l aduce.

„Blestemul” de la Chelsea. Tricoul care îi sperie pe fotbaliști

Cu așa ceva nu s-a confruntat Thomas Tuchel până acum. Managerul lui Chelsea se pregătește să evolueze în noul sezon de Premier League, fără un număr „9” pe teren. Nu este vorba că nu dispune de niciun atacant, dar pur și simplu fotbaliștii fug de acest tricou. Asta pentru că mulți atacanți de mare valoare au eșuat lamentabil la Londra, deși la venirea la Chelsea erau printre cei mai buni din lume. Ultimul exemplu a fost cel al lui Romelu Lukaku. Acesta a revenit sezonul trecut, pentru o sumă uriașă, 100 de milioane de euro și nu s-a impus. Mai mult, acum a plecat împrumut la Inter.

Jucătorii îmi spun că numărul 9 este blestemat, nimeni nu vrea să îl poarte. Asta este realitatea, de aceea nu avem în lot pe cineva cu acest număr. Nu este vorba că îl păstrăm pentru cineva anume, pur și simplu este refuzat de toată lumea. Mulți jucători mi-au dat exemple. Mi-au spus că fotbaliștii care au purtat 9 pe spate nu au marcat multe goluri. Și eu sunt superstițios și îi înțeleg”, a declarat Thomas Tuchel

Urmăriți Playsport.ro și pe