Cum se putea scrie diferit istoria fotbalului din Premier League. Ce i s-a întâmplat lui Haaland la 18 ani

Ștefănescu Dragoș 04.10.2022, 17:48
Cum se putea scrie diferit istoria fotbalului din Premier League. Ce i s-a întâmplat lui Haaland la 18 ani

Erling Haaland are evoluții uluitoare în tricoul lui Manchester City și a devenit rapid noul star din Premier League. Totuși, cariera atacantului norvegian putea avea o cu totul altă traiectorie. Pe când avea 18 ani, Haaland a fost aproape de un transfer la Everton.

Erling Haaland a fost aproape de un transfer la Everton

Erling Haaland (22 de ani) a fost transferat în această vară de Manchester City. Formația engleză le-a plătit celor de la Borussia Dortmund suma de 60 de milioane de euro.

Haaland a impresionat încă de la primele meciuri jucate în tricoul lui City, devenind rapid noul star al echipei. În ultima etapă din Premier League atacantul norvegian a marcat un hattrick împotriva rivalilor de la Manchester United. ”Cetățenii” s-au impus cu scorul de 6-3. Cu aceste goluri, norvegianul a atins noi borne istorice.

Se pare însă că traiectoria carierei lui Haaland putea fi cu totul alta. Cei de la sportbible.com au dezvăluit că în urmă cu patru ani, norvegianul a fost propus celor de la Everton. Pe atunci, Haaland avea 18 ani și juca la Molde. Formația norvegiană a cerut pentru transferul atacantului 5 milioane de lire sterline, sumă ce li s-a părut prea mare celor de la Everton. Astfel, transferul a picat, ulterior Haaland fiind cumpărat de RB Salzburg, pentru 8 milioane de euro.

Cum poate ajunge Haaland la Real Madrid

Transferul lui Erling Haaland la Manchester City a surprins pe toată lumea. Norvegianul era dorit cu insistență de Real Madrid, echipă ce părea favorită pentru transferul său.

Recent, Fernando Sanz, fost jucător la Real Madrid și fost președinte la Malaga, a făcut o dezvăluire uluitoare. Acesta susține că Haaland ar putea ajunge la Real Madrid în vara anului 2024, acesta având o clauză în contract care-i poate permite acest lucru.

Informația pe care o am este că există o clauză de reziliere în contractul lui Haaland, în al doilea sezon, iar curios este că sunt condiții benefice doar pentru un singur club, nu pentru toată lumea.

Iar acest club este Real Madrid”, a explicat Fernando Sanz.

Se pare că Erling Haaland are două clauze de eliberare în contractul cu Manchester City. Mai exact, norvegianul are o clauză de 200 de milioane de euro în 2024, iar în 2025 una de 175 de milioane de euro. Atacantul norvegian a utilizat aceeași formulă la RB Salzburg, dar și la Borussia Dortmund.

Cei de la Sport.es au anunțat că Manchester City vrea să-l convingă pe Haaland să semneze o prelungire de cotract, în ciuda faptului că actuala înțelegere expiră în anul 2027.

Urmăriți Playsport.ro și pe