Cum suferă Dan Petrescu după ce Marius Croitoru a schimbat regulamentul FRF. Antrenorul lui CFR Cluj riscă o amendă uriașă

Robert Zanfir / 12.08.2022, 17:07
Cum suferă Dan Petrescu după ce Marius Croitoru a schimbat regulamentul FRF. Antrenorul lui CFR Cluj riscă o amendă uriașă

Dan Petrescu (54 de ani) va fi primul antrenor care va suporta consecințele noului regulament al FRF. Suspendat în urma partidei dintre Chindia Târgoviște și CFR Cluj, antrenorul va fi supravegheat la următoarele două partide de un reprezentant al FRF.

FRF a fost nevoită să schimbe regulamentul ca urmare a scenelor în care Marius Croitoru, antrenorul lui FC U Craiova, a transmis indicații prin intermediul team-managerului echipei, Eduard Zelgin. Totul, în ciuda suspendării pe care tehnicianul o efectua. Astfel, Federația a decis ca antrenorii să fie supravegheați în timpul partidelor, pe durata suspendărilor.

Dan Petrescu, amendat cu 10 mii de euro dacă nu respectă regulile

A fost scandal uriaș la Ploiești, în meciul câștigat de CFR Cluj pe terenul celor de la Chindia. Dan Petrescu, Yeboah și Debeljuh au fost trimiși la cabine de „centralul” Iulian Călin. Antrenorul a primit o suspendare de 2 partide și a fost amendat cu 320 de lei.

Dan Petrescu nu va fi pe banca tehnică la meciurile cu Botoșani și Hermannstadt. Va avea rezervat un loc în tribune, unde va fi ținut sub observație de un delegat al FRF.

„Păi, de ce să vin dacă au zis că stau cu nu ştiu cine în tribună? Stau la mine în hotel şi văd meciul de acolo, care e problema? Am secunzii care ştiu ce să facă”, a declarat Dan Petrescu, la finalul partidei din preliminariile Conference League, cu Sahtior Soligorsk.

Dan Petrescu, despre Iulian Călin: „Nu mi se pare corect să provoci așa haos”

Dan Petrescu nu a oferit declarații după meciul de la Ploiești, cu Chindia. Nu l-a iertat însă pe Iulian Călin:

„Durerea lui Ioniță a fost provocată de minge. Până în acel moment am avut un arbitraj inexact. Atingeri nesancționate sau sancționate prea ușor. Eliminarea lui Debeljuh a fost corectă. Dar de ce a fost lovitură liberă pentru CFR?

Dacă ești exact și aplici regulamentul, dă măcar un avertisment jucătorului de la Chindia. Dăm notă de neseriozitate. Nu spun că Iulian Călin nu e un arbitru corect. Am văzut că a intrat în politică și pot să le spun alegătorilor lui că e un om corect.

Dar nu mi se pare corect să provoci un asemenea haos, în urma căruia a fost eliminat și antrenorul și Debeljuh, tu participând la ce s-a întâmplat în acest meci. Tu ai interpretat eronat o fază în fața băncii de rezervă.”, a declarat președintele celor de la CFR Cluj, într-o intervenție la Pro Arena.