Cupa Davis: Spania – România 2-0, după prima zi. Marius Copil, învins de fenomenalul Carlos Alcaraz

Octavian Vasilescu 04.03.2022, 17:14
Cupa Davis: Spania – România 2-0, după prima zi. Marius Copil, învins de fenomenalul Carlos Alcaraz

Spania conduce România cu scorul de 2-0, în calificările pentru Cupa Davis, după prima zi a duelului.

Duelul SpaniaRomânia va continua sâmbătă, la Marbella, de la ora 12:00. Ziua va începe cu meciul de dublu Nicolae Frunză/Horia Tecău – Alejandro Davidovich Fokina/Pedro Martinez. Ulterior vor avea loc meciurile: Roberto Bautista Agut – Marius Copil şi Carlos Alcaraz – Gabi Adrian Boitan.

Cupa Davis: Spania – România 2-0, după prima zi

În primul meci, Roberto Bautista Agut (33 de ani, locul 15 ATP) l-a învins pe Gabi Adrian Boitan (22 de ani, locul 721 ATP), scor 6-3, 6-1. Boitan a încercat să țină pasul cu numărul 15 mondial, dar ibericul a închis partida după 67 de minute.

Gabi Adrian Boitan Boitan a reușit 15 lovituri câștigătoare, dar în același timp a comis 14 erori neforțate.

Mă aşteptam să conteze mai mult numele adversarului şi că o să mă gândesc că joc împotriva unuia dintre cei mai buni jucători din lume. Dar nu a contat atât de mult. În America, unde joc eu, am învăţat să tratez fiecare meci la fel şi să nu mă simt copleşit de emoţii indiferent de locul în care joc sau de adversar.

Mulţumesc românilor pe care i-am auzit strigând în tribune, i-am simţit la fiecare punct frumos reuşit de mine”, a spus Gabi Adrian Boitan, după meciul cu Roberto Bautista Agut.

Marius Copil, învins de fenomenalul Carlos Alcaraz

În al doilea meci al zilei, fenomenalul Carlos Alcaraz (18 ani, locul 19 ATP) a trecut de Marius Copil (31 de ani, locul 261 ATP), scor 6-4, 6-3. Cei doi au fost la egalitate la numărul de lovituri câștigătoarea, 21-21, dar Marius Copil a comis 22 de erori neforțate. De partea cealaltă, Alcaraz a comis doar 9 erori neforțate.

Carlos Alcaraz a câștigat primul set al meciului cu Marius Copil după ce a fructificat singura minge de break pe care a avut-o.

Carlos Alcaraz este cel mai tânăr jucător din istorie care a cucerit un turneu ATP 500. În luna februarie, spaniolul a câștigat finala turneului de la Rio de Janeiro, contra lui Diego Schwartzman (29 de ani, locul 13 ATP).

Urmăriți Playsport.ro și pe