Curățenia de iarnă la Universitatea Craiova. Rotaru vrea să mai scape de doi jucători. O echipă din play-out ar putea să profite

Gabriel Eșanu 05.01.2021, 21:03
Curățenia de iarnă la Universitatea Craiova. Rotaru vrea să mai scape de doi jucători. O echipă din play-out ar putea să profite

CS Universitatea Craiova a terminat prima parte a sezonului din Liga 1 pe locul 2, la două puncte distanță de FCSB. Dar Mihai Rotaru este convins că echipa sa poate de lovitura în acest sezon pentru un titlu istoric. Pentru asta, ar vrea câteva achiziții notabile, dar și îndepărtarea câtorva jucători. Iar primii vizați sunt Alexandru Tudorie și Antoni Ivanov, anunță Telekom Sport. Nu există variante pentru ca ei să fie transferați definitiv, așa că vor fi cedați sub formă de împrumut. Bulgarul mai are un an și jumătate contract, iar Tudorie până în vara lui 2023.

Tudorie a jucat patru meciuri pentru CS Universitatea Craiova în acest sezon. Nu a dat gol sau pasă de gol

Daniel Pancu ar vrea să profite de decizia oltenilor și speră să îi convingă pe cei doi să meargă la Iași. În urmă cu doar câteva zile a mai reușit să îl aducă și pe fundașul Ștefan Cană, de la FCSB, tot sub formă de împrumut. Au existat discuții și pentru Ionuț Panțîru, dar acesta a rămas în lotul formației din comuna Berceni.

Alexandru Tudorie, 24 de ani, nu a reușit să se impună la CS Universitatea Craiova, deși ar fi putut profita de accidentarea lui Koljic. A jucat patru partide pentru olteni, dintre care a fost titular în una singură. Contra Chindiei, când a și fost schimbat la pauză. Ivan Mamut este cel care i-a luat locul, iar croatul a reușit apoi să se impună ca titular. Tudorie este fără gol sau pasă de gol în acest sezon.

Mijlocașul Antoni Ivanov, 25 de ani, a fost adus în 2019, de la Gaz Metan Mediaș, dar nu a jucat deloc în acest sezon pentru Craiova. La CSMS Iași, bulgarul ar avea șanse mult mai mari la titularizare. Atât Tudorie cât și Ivanov au fost sfătuiți de conducerea echipei să accepte împrumuturile.

La capitolul achiziții, oltenii sunt în discuții pentru o mutare surprinzătoare. Suedezul Isak Pettersson, 23 de ani, este portarul pe care îl vrea CS Universitatea Craiova pentru partea a doua a sezonului. Contractul acestuia cu Norrkoping a expirat și ar putea fi adus din postura de jucător liber de contract.

Dar competiția pentru semnătura lui Petterson va fi mare. Astfel că oltenii trebuie să îi propună un salariu peste media echipei. Tânărul portar a debutat deja pentru echipa națională a Suediei, în noiembrie 2019, într-un amical disputat contra Islandei. La 23 de ani, suedezul are deja peste 100 de meciuri în prima ligă, pentru Norrkoping și Halmstads.

Urmăriți Playsport.ro și pe