Curățenie la PSG! Oficialii clubului francez vor să renunțe la câțiva jucători importanți

Bădulescu Silvian / 10.12.2021, 12:35
Curățenie la PSG! Oficialii clubului francez vor să renunțe la câțiva jucători importanți

PSG este liderul la zi din Ligue 1. Vicecampioana Franței are un lot evaluat la aproape un miliard de euro, dar e pregătită să facă o curățenie generală în perioada de mercato din iarnă. Mai mulți fotbaliști din echipă sunt pe picior de plecare din capitala Franței.

Mauro Icardi este cap de listă

Lotul actual al PSG-ului numără nu mai puțin de 33 de jucători. Dintre aceștia, șapte sunt pe picior de plecare. Conducătorii echipei doresc să echilibreze balanța salarială și să creeze un lot mai compact, care să se omogenizeze în timp.

Mauro Icardi a fost tras pe linie moartă, odată cu venirea lui Lionel Messi în Ligue 1. Acesta este doar a cincea soluție în atacul echipei, ținând cont că Lionel Messi, Kylian Mbappe și Neymar sunt titulari incontestabili. Mai apoi, Angel di Maria este folosit din ce în ce mai mult, fiind un jucător care face diferența ori de câte ori este introdus.

Acesta mai are contract până în 2024, dar se pare că aceasta este ultima stagiune pe „Parc des Princes”. Pe lângă el, Abdou Diallo este aproape de o despărțire de PSG. Titular la început de sezon pe postul de fundaș stânga, acesta a fost tras pe bancă, odată cu revenirea lui Bernat și cu împrumutul lui Nuno Mendes.

În aceeași situație se află și Layvin Kurzawa, jucător aflat la PSG din 2015. Colin Dagba și Eric Junior Dina-Ebimbe sunt vizați de un tranfer la altă echipă, în timp ce Sergio Rica și Rafinha, cel care n-a jucat niciun minut în două luni, și-ar fi cerut deja plecarea, în condițiile în care competiție pentru un loc de titular este foarte puternică.

Ousmane Dembele la PSG?

Francezul legitimat la FC Barcelona a fost adus în Catalunia în 2017. În acel moment, el era văzut drept unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști din lume, după o perioadă foarte bună avută la Borussia Dortmund. Spaniolii plăteau pe el nu mai puțin de 105 milioane de euro.

Din nefericire, lucrurile nu au mers cum trebuie nici pentru jucător, accidentat foarte des și cu prestații inconstante, și nici pentru echipă. Contractul fotbalistul de 24 de ani expiră vara viitoare, iar șefii lui PSG încearcă să-l aducă înapoi în Ligue 1.

Acesta ar urma să vină liber de contract, în cazul în care nu se înțelege cu șefii Barcelonei pentru prelungirea contractului. El a mai jucat în Franța la Stade Rennais în stagiunea 2015-2016, când a reușit 12 goluri și cinci pase decisive în 26 de meciuri.

Un alt argument în ceea ce privește revenirea acestuia în Franța ar reprezenta-o șansa de a juca cu Neymar și cu Lionel Messi, cu care a fost coleg până vara trecută. În condițiile în care Icardi ar pleca, iar Mbappe nu va semna prelungirea, Dembele ar putea să formeze, alături de Neymar și Messi, un nou trio în atacatul echipei din capitală.