Curg medaliile pentru sportivii români. Ce rezultate am obținut la Festivalul Olimpic al tineretului european

Catinca Giosanu 29.07.2022, 18:23
Curg medaliile pentru sportivii români. Ce rezultate am obținut la Festivalul Olimpic al tineretului european

Sportivii români continuă să impresioneze. Mihai Motorca şi Ştefan Lucian au obţinut o medalie de aur şi una de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Încă patru medalii pentru România

Mihai Motorca a cucerit aurul la aruncarea discului, cu 57.12 m. Pe locurile doi şi trei s-au clasat ungurul Zsombor Dobo (56.65 m) şi finlandezul Miko Lampinen (56.59 m).

Aruncătorul de disc Mihai Motorca este campion la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Slovacia.
Cu o aruncare de 57.12 m Mihai a câștigat aurul spre bucuria galeriei. Pe locurile următoare s-au clasat ungurul Zsombor Dobo (56.65 m) și finlandezul Miko Lampinen (56.59 m).
Bravooo Mihai! Felicitări ție și antrenorilor!
TeamRomania e mândră de copiii ei!”, au scris reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român pe rețelele de socializare.

Celălalt român, Ştefan Lucian, nu s-a descurcat la fel de bine, dar a plecat și el acasă cu o medalie. Ştefan Lucian a trecut linia de sosire al doilea. Caransebeşeanul a obţinut un timp de 8:28.13 minute. Românul a fost întrecut de către suedezul Karl Ottfalk (8:23.80). Italianul Vittore Borromini s-a clasat pe locul al treilea la Festivalul Olimpic al Tineretului European. El a obținut un timp de 8:28.55.

Tânărul atlet din Caransebeș a câştigat și vineri o medalie de argint în proba de săritura în lungime din cadrul competiţiei de atletism. Performanța a fost obținută în cadrul aceluiași festival, potrivit site-ului COSR.

Petr Meindlschmid a schimbat clasamentul cu o săritură mai lungă cu 4 cm decât cea a conaționalului nostru (7,29 m). Pe locul al treilea s-a clasat italianul Nicolae Gavagni (6,73 m).

Ştefania Uţă a obţinut argintul la atletism

Ştefania Uţă și-a adăugat și ea în palmares încă o medalie de argint. Atleta vâlceană a cucerit joi medalia de argint la 400 m garduri, una dintre cele mai grele probe din atletism.

Jucătoarea noastră a fost întrecută de ucrainenaca Olha Mashanienkova (59.49). Poloneza Amelia Zochniak s-a clasat pe locul al treilea (59.91).

Cine este antrenoarea Ștefaniei, tânăra care a obţinut argintul la FOTE 2022

Antrenoarea Ștefaniei este Alina Enescu. Aceasta din urmă face parte dintr-o familie cu ștate vechi în atletism. Părinții ei, Viorica și Octavian Enescu au fost antrenori emeriți. Mama tinerei antrenoare i-a îndrumat pașii faimoasei Ionela Tîrlea. Sportiva s-a retras oficial din activitate în primăvara anului 2009.

România are în palmares peste 300 medalii olimpice, dintre care cele mai multe medalii au fost obținute la gimnastică.

Urmăriți Playsport.ro și pe