Cutremur în fotbalul mondial. Adio, Liga Campionilor! Planul diabolic pus la punct de mai multe super-cluburi ale Europei

Marian Cărăvan / 18.04.2021, 20:45
Cutremur în fotbalul mondial. Adio, Liga Campionilor! Planul diabolic pus la punct de mai multe super-cluburi ale Europei

E cutremur în fotbalul mondial. Mai multe super-cluburi ale Europei nu vor să mai joace în Liga Campionilor. Giganții din fotbalul european vor să-și înființeze propria competiție. Liga Campionilor, așa cum o știm acum, ar putea deveni o amintire.

Adio, Liga Campionilor! Planul diabolic pus la punct de mai multe super-cluburi ale Europei

Fotbalul nu mai e de mult doar un sport cu miliarde de fani în întreaga lume. A devenit o afacere de… miliarde. Din aceste rațiuni financiare, unele dintre cele mai tari echipe ale Europei nu mai vor să joace în Liga Campionilor, ci în propria competiție. Totul, pentru a atrage și mai mulți bani. Că deh, nu vor să se mai amestece cu „săracii” Europei. Se pune la cale înființarea unei competiții exclusiviste, care se vrea deasupra a tot ce înseamnă fotbal pe planetă. Unele dintre cele mai bogate echipe din lume, câștigătoare de trofee și care învârt sume amețitoare au pus la cale crearea competiției Super Liga Europei. Nu oricine va avea acces aici. Adio, Liga Campionilor!

Grupări precum Real Madrid, Barcelona, Liverpool, Manchester United, AC Milan sau Juventus vor forma Super Liga Europei. Întrecere ce ar urma să înceapă din 2022. Cu un sponsor uriaș, banca de investiții JP Morgan. Conform The New York Times, cluburile au convenit să participe la noua competiție, care se vrea peste UEFA Champions League. Sunt cel puțin 12 echipe care și-ar fi asumat statutul de cluburi fondatoare ale noii competiții. Cele mai multe sunt din Anglia (6) și câte trei din Italia și Spania.

În Super Liga Europei ar urma să participe constant 16 echipe. Alte patru echipe vor ajunge aici în urma unor turnee de calificare. Prin urmare, 20 de echipe, care vor fi împărțite în două grupe de câte zece. Primele 4 clasate din fiecare grupă va merge în fazele eliminatorii. Sumele care se vehiculează pentru noua competiție exclusivistă sunt de-a dreptul amețitoare. Se vorbește de trei miliarde și jumătate de euro, împărțite cluburilor participante. Banii vor fi folosiți pentru investiții în infrastructura sportivă a cluburilor din Super Liga Europei.

Cutremur in fotbalul mondial. Adio, Liga Campionilor! Planul diabolic pus la punct de mai multe csuper-cluburi ale Europei
Cutremur in fotbalul mondial. Adio, Liga Campionilor! Planul diabolic pus la punct de mai multe csuper-cluburi ale Europei

UEFA trece la amenințări

Evident, decizia granzilor Europei nu e pe placul UEFA. Forul continental trece la amenințări dure, în încercarea de intimidare a cluburilor. Poate și de teama că prin „migrarea” marilor cluburi spre Super Liga Europei, microbiștii își vor pierde interesul pentru UEFA Champions League. Astfel, printre măsurile cu care UEFA amenință cluburile „rebele” se numără interzicerea acestora din toate competițiile interne, europene sau de nivel internațional. De asemenea, jucătorii acestor echipe ar putea fi interziși de la echipele naționale.

În Super Liga Europei se încearcă și atragerea granzilor din Bundesliga, Bayern Munchen și Borussia Dortmund. De asemenea, și celor de la PSG li se face „marcaj” strâns. Oficialii acestor cluburi încă nu și-au dat acceptul. Cert este că dacă planul marilor cluburi ale Europei va fi pus în aplicare, UEFA Champions League și-ar pierde mult din popularitate și din valoare.