Cutremur în fotbalul mondial! Samuel Eto’o a fost condamnat la închisoare

Ștefănescu Dragoș / 20.06.2022, 15:16
Cutremur în fotbalul mondial! Samuel Eto’o a fost condamnat la închisoare

Fostul mare jucător Samuel Eto’o este în centrul unui scandal fără precedent. Luni, camerunezul a acceptat pedeapsa de 22 de luni de închisoare pentru o fraudă comisă în perioada 2006 – 2009. Fostul atacant al Barcelonei a recunoscut fapta și va trebui să plătească o sumă uriașă de bani.

Samuel Eto’o, condamnat la închisoare pentru fraudarea statului spaniol

În cursul zilei de luni fotbalul mondial a primit o veste uluitoare. Fostul mare fotbalist Samuel Eto’o a fost condamnta la 22 de luni de închisoare pentru fraudarea statului spaniol. Alături de camerunez a fost condamnat și fostul său reprezentant Jose Maria Mesalles, care a primit un an de închisoare. Cei doi au recunoscut că au fraudat Trezoreria Publică cu 3.872.621 euro, în perioada 2006 – 2009. La vremea respectivă, Eto’o nu a declarat veniturile obținute din drepturile sale de imagine transferate către Puma şi FC Barcelona și astfel nu au putut fi impozitate.

Eto’o și-a recunoscut fapta la Tribunalul penal din Barcelona, dar l-a acuzat indirect pe Mesalles, cel în care a avut mereu încredere ca într-un tată. Fostul atacant camerunez a intentat proces împotriva lui Jose Maria Mesalles, pe care îl acuză de presupuse infracţiuni de fraudă şi deturnare din fondurile sale. Procesul este în plină desfășurare.

Recunosc faptele şi am de gând să plătesc, dar vreau să se ştie că eram un copil pe atunci şi că am făcut mereu ce mi-a cerut tatăl meu”, a declarat Samuel Eto’o, potrivit Agerpres.

Samuel Eto’o va trebui să plătească și patru amenzi uriașe, în valoare de 1.810.310 euro. Mesalles a primit și el patru amenzi de câte 905.155 euro. Totuși, pedepsele vor fi suspendate având în vedere că cei doi nu au antecedente penale, iar autorităţile au recuperat din prejudiciu.

Samuel Eto’o are un CV impresionant. Camerunezul a scris istorie în fotbalul mondial

Samuel Eto’o a făcut furori în fotbalul european al anilor 2000. Acesta are în CV echipe precum Real Madrid, Barcelona, Chelsea sau Inter Milano.

Într-o carieră ce s-a întins pe aproape două decenii, Eto’o a cucerit mai multe trofee importante. El și-a trecut în palmares patru titluri (trei în Spania, unul în Italia), patru cupe (două în Spania și două în Italia), trei supercupe (două în Spania și una în Italia), trei Ligi ale Campionilor și un Campionat Mondial al Cluburilor. În plus a triumfat alături de naționala Camerunului în Cupa Africii și la Olimpiadă.

Totuși, în perioada 2009-2010, Eto’o a reușit un lucru pe care nimeni altcineva nu-l reușise anterior și pe care nu l-a atins nimeni nici după el. A făcut parte din două generații de echipe care au câștigat „tripla”, adică Liga Campionilor, cupa națională și titlul în același sezon. Astfel, el a cucerit în sezonul 2008-2009 Cupa Regelui, La Liga și Liga Campionilor alături de FC Barcelona. În stagiunea următoare, 2009-2010, Eto’o a reușit să cucerească Serie A, Cupa Italiei și, din nou Liga Campionilor. De această dată alături de Inter Milano.

În total, Eto’o a bifat 882 de meciuri la seniori, atât la echipele de club, cât și la echipa națională a Camerunului. El a marcat nu mai puțin de 427 de goluri.