Cutremur în Portugalia. Benfica Lisabona riscă retrogradarea în premieră din cauza unui scandal de corupție

Robert Zanfir / 15.02.2022, 23:17
Cutremur în Portugalia. Benfica Lisabona riscă retrogradarea în premieră din cauza unui scandal de corupție

Benfica Lisabona ar putea fi retrogradată în premieră în liga a doua din Portugalia. Legendarul club lusitan este anchetat pentru o posibilă mituire a unui arbitru.

Fotbalul mare a revenit pe stadioane. A început sezonul de primăvară din Liga Campionilor, iar afișul este unul de vis. PSG – Real Madrid și Sporting – Manchester City sunt primele meciuri din optimi. În această fază a competiției este implicată și Benfica.

Cutremur în Portugalia. Benfica Lisabona riscă retrogradarea în premieră din cauza unui scandal de corupție

Legendarul club al Portugaliei va trebui să treacă de Ajax Amsterdam, în drumul spre fazele superioare ale Ligii Campionilor. Va fi infernal pentru echipa lui Nelson Verissimo.

Cea mai titrată echipă din Portugalia este implicată într-un scandal uriaș. Posturile TVI şi CNN au anunţat că procuratura din Portugalia şi Poliţia Judiciară au stabilit că firma Best for Business a primit de la Benfica până la 1,9 milioane de euro, scopul fiind mituirea arbitrilor.

Arbitrul Bruno Paixao (47 de ani), retras în 2018 și unul dintre suspecți, a recunoscut că a primit bani din partea firmei amintite, dar pentru „o activitate de control al calităţii”.

Totuși, arbitrul a negat vreo legătură cu Benfica Lisabona. „Îl cunosc pe Jose Bernardes (om de afaceri, proprietar al firmei Best for Business – n.r.) şi, în urmă cu câţiva ani, timp de câteva luni, am încercat să implementez un sistem de control al calităţii”, a spus Paixão.

Benfica s-a apărat și a subliniat că nu au existat legături între club și fostul arbitru: „Benfica sau reprezentanţii săi legali nu s-au confruntat niciodată cu vreun fapt care să implice numele lui Bruno Paixão şi/sau vreo acuzaţie de corupţie sportivă”.

Dacă va fi găsită vinovată, Benfica riscă retrogradarea pentru prima dată în istorie. Legendarul club lusitan este cel mai titrat club al Portugaliei. Are 37 de titluri, cu 8 mai multe decât Porto și cu 19 peste Sporting, rivala din Lisabona.

Programul optimilor din Liga Campionilor

Benfica Lisabona este calificată în optimile Ligii Campionilor, unde va da peste olandezii de la Ajax. Portughezii vor juca acasă prima manșă. Meciul este programat miercuri, 23 februarie, de la 22:00.

  • FC Salzburg – Bayern Munchen
  • Sporting – Manchester City
  • Benfica – Ajax
  • Chelsea – Lille
  • Atletico Madrid – Manchester United
  • Villarreal – Juventus
  • Inter – Liverpool
  • PSG – Real Madrid

Partidele tur se vor juca pe 15-16 și 22-23 februarie, iar returul va avea loc pe 8-9 și 15-16 martie.

Cotele pentru câștigarea UEFA Champions League, înainte de startul optimilor de finală

Manchester City – 3,75
Bayern – 4,75
Liverpool – 5,75
Chelsea – 9
PSG – 10
Ajax – 14
Manchester United – 18
Real Madrid – 20
Juventus – 20
Atletico Madrid – 41
Inter – 51
Villarreal – 151
Benfica – 201
Lille – 201
Salzburg – 301
Sporting – 301