Cutremur în Premier League. Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool să antreneze cele mai mari staruri

Octavian Vasilescu 23.03.2022, 12:15
Cutremur în Premier League. Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool să antreneze cele mai mari staruri

Antrenorul Jurgen Klopp (54 de ani) mai are contract cu Liverpool până în 2024, după care va părăsi Anfield.

Klopp vrea să petreacă cel puțin un an departe de fotbal, pentru a fi alături de familia sa. Neamțul a recunoscut că dacă nu va simți lipsa fotbalului după acest an sabatic, atunci nu se va mai întoarce pe banca altei echipe.

Klopp ar putea deveni selecționerul Angliei

Cotidianul Bild anunță că Jurgen Klopp ar fi tentat să preia naționala Angliei după despărțirea de Liverpool. Contractul actualului selecționer al Angliei, Gareth Southgate (51 de ani), expiră în 2024.

E mai probabil ca Jurgen Klopp să devină selecționerul Angliei decât cel al Germaniei. Este foarte popular în Marea Britanie și iubește fotbalul englez. Iar dacă privim spre perspective, Anglia pare cea mai atractivă echipă pe care să o antrenezi, având o mulțime de jucători foarte talentați, astfel că trofeele îi pot fi la îndemână”, anunță Bild.

UEFA a anunțat și că Marea Britanie și Irlanda vor găzdui Campionatul European din 2028. Turneul final va avea loc în perioada 15 iunie – 15 iulie 2028.

Jurgen Klopp se află la cârma lui Liverpool din octombrie 2015. În aproape șapte ani petrecuți pe Anfield, Klopp a câștigat cinci trofee: Premier League, Cupa Ligii Angliei, UEFA Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.

Liverpool ocupă locul 2 în acest sezon din Premier League, cu 69 de puncte. Lider este Manchester City, cu 70 de puncte.

Unde a mai antrenat

Antrenorul născut la Stuttgart a strâns până acum 363 de meciuri oficiale pe banca lui Liverpool: 226 de victorii, 75 de remize și 62 de eșecuri. În mandatul său, Liverpool a înscris 801 goluri și a încasat 397.

De-a lungul carierei, Klopp a mai antrenat Mainz (2001-2008) și Borussia Dortmund (2008-2015). Cu Mainz a promovat în Bundesliga, iar cu Borussia Dortmund a cucerit cinci trofee interne: două titluri, Cupa Germaniei și două Supercupe ale Germaniei.

Borussia Dortmund, sub comanda lui Klopp, a fost ultima echipă în afară de Bayern Munchen care a câștigat titlul în Bundesliga. Din 2012 și până în prezent, doar bavarezii au fost campioni în Germania.

Urmăriți Playsport.ro și pe