Cutremur în tenis. Simona Halep i-a transmis familiei că a terminat-o cu tenisul. Moment de cumpănă pentru campioana noastră

Gabriel-Alexandru Ioniță / 01.07.2022, 16:09
Cutremur în tenis. Simona Halep i-a transmis familiei că a terminat-o cu tenisul. Moment de cumpănă pentru campioana noastră

Simona Halep a dezvălui că s-a gândit să se retragă din tenis la începutul acestui an. Totul din cauza accidentării foarte grave pe care a suferit-o în luna mai a anului trecut, în timpul turneului de la Roma.

Fostul lider WTA a suferit o ruptură musculară la gamba stângă în timpul unui meci cu Angelique Kerber și a fost nevoită să absenteze din circuit timp de patru luni. Astfel, a ratat turneele de la Roland Garros și Wimbledon, dar și Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Simona Halep s-a gândit la retragere la începutul acestui an

Ulterior, ea a revenit pe teren și la începutul acestui an a arătat chiar un nivel foarte bun de joc. Simona Halep a câștigat primul turneu pe care l-a jucat în 2022, la Melbourne Summer Set 1, și a ajuns până în optimile de finală ale turneului de la Australian Open.

Numai că la scurt timp a început din nou să acuze unele dureri și a părăsit foarte rapid turneul de la Doha. Atunci a fost momentul în care a simțit că poate este timpul să se retragă. Și chiar a discutat cu familia sa despre această posibilitate.

A fost cel mai greu an al vieții mele. Am avut acea accidentare, pe care nu am știut cum să o gestionez. A fost cea mai gravă accidentare din viața mea, deci a fost foarte dur. Am ratat două Grand Slam-uri. Am stat pe bară patru luni. Nu a fost ușor să mă descurc.

Nu știam dacă va mai rezista corpul meu foarte mult. Am jucat bine în Australia (n.r. la începutul acestui an). Dar după ce am pierdut la Doha, am fost din nou la pământ. Chiar le-am spus celor din familia mea și celor apropiați că probabil am terminat-o cu tenisul, pentru că simțeam că nu mai am nicio putere să lupt și să rămân puternică”, a spus Simona Halep într-un interviu acordat pentru The Guardian înaintea startului turneului de la Wimbledon.

Campioana din 2019 se află în formă bună înainte de Wimbledon, dar a acuzat din nou niște probleme medicale

Din fericire, Simona Halep a trecut cu bine peste acest moment de cumpănă, iar acum se pregătește pentru al treilea Grand Slam al anului. Este pentru prima dată când românca va juca pe iarba londoneză din 2019 încoace, când a și câștigat turneul. În 2020 competiția nu s-a disputat din cauza pandemiei de Covid-19, iar anul trecut a fost accidentată.

Simona vine în capitala Angliei după evoluții foarte solide la Birmingham și Bad Homburg. Ea a ajuns până în semifinale în ambele turnee. La Birmingham a fost învinsă de Beatriz Haddad Maia, iar la Bad Homburg a abandonat înaintea meciului cu Bianca Andreescu din cauza unor dureri la gât.