Cutremur pe Camp Nou. Ansu Fati refuză să prelungească înțelegerea și pleacă gratis

Olteanu Ștefan 19.10.2021, 11:54

Cutremur pe Camp Nou, cu Ansu Fati în prim-plan. Puștiul de 18 ani a refuzat propunerea Barcelonei de prelungire a contractului și ar putea să plece gratis. Actuala înțelegere a lui Ansu Fati expiră în iunie 2022. În acest context, el va putea semna din postura de jucător liber încă din fereastra de transferuri de iarnă. Mai multe cluburi îl ademenesc cu oferte de nerefuzat.

Ansu Fati a refuzat oferta de prelungire a contractului cu Barcelona. Cutremur pe Camp Nou

Un nou cutremur este pe cale să se producă pe Camp Nou. După un an în care l-au pierdut pe Leo Messi și s-au confruntat poate cu cele mai greve probleme financiare din istoria clubului, catalanii sunt la un pas să mai primească o lovitură de proporții.
Ansu Fati, unul dintre cei mai valoroși tineri fotbaliști din lot, a refuzat prelungirea contractului. Situația e cu atât mai gravă, deoarece actuala înțelegere a lui Fati expiră în iunie 2022. Astfel, din această iarnă el va putea să negocieze din postura de jucător liber cu orice club își dorește, iar la finalul contractului poate să plece gratis.
Oferta pe care Barcelona i-a făcut-o lui Ansi Fati era similară celei pe care Pedri a semnat-o recent. Un contract valabil până în 2026, cu o clauză de reziliere de 1 miliard de euro.
Însă Jorge Mendes, impresarul portughez care îl reprezintă pe Fati, a refuzat propunerea, scriu jurnaliștii spanioli de la Mundo Deportivo.

Ce salariu solicită Ansu Fati pentru a semna prelungirea și ce cluburi stau la pândă

Negocierile nu sunt încă încheiate. Celebrul impresar Jorge Mendez va purta o nouă serie de discuții cu șefii clubului catalan. Potrivit El Confidencial, impresarul își dorește să obțină un salariu de peste 10 milioane de euro net pentru Ansu Fati. În prezent, Ansu Fati are un salariu de 2.5 milioane de euro la Barcelona.
Dacă înțelegerile dintre Jorge Mendes și Juan Laporta vor pica, Ansu Fati are de unde alege. Manchester United și Manchester City sunt deja cu ochii pe el și vor face orice le stă în putință pentru a-l transfera.
Cota de piață a lui Ansu Fati e de 60 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

Ansu Fati a preluat tricoul cu numărul 10 de la Leo Messi

Ansu Fati s-a accidentat grav în luna noiembrie a anului trecut și ulterior a fost nevoit să se opereze de trei ori pentru a se recupera.
Revenit pe teren la finalul lunii septembrie, Ansu Fati a preluat tricoul cu numărul 10 rămas liber după plecarea lui Messi. Atacantul de 18 ani a dovedit că merită să poarte acel tricou și în primul meci de la revenire a și marcat. De asemenea, el a înscris un gol și în ultima etapă din La Liga, când Barcelona a învins-o pe Valencia, scor 3-1 pe teren propriu.
Ansu Fati a strâns 47 de meciuri oficiale pentru FC Barcelona, pentru care a marcat 15 goluri și a oferit 5 pase decisive.
În tricoul Spaniei, Ansu Fati a adunat patru apariții și a înscris un gol.

Lovitura pe care FC Barcelona o poate primi din partea PSG. Ce pregătesc șeicii pentru a-l mulțumi pe Lionel Messi.

Urmăriți Playsport.ro și pe