Cuvinte de laudă pentru Ionuț Radu din partea noului său antrenor. „Are experiență la cel mai înalt nivel”

Bădulescu Silvian 28.01.2023, 09:42
Cuvinte de laudă pentru Ionuț Radu din partea noului său antrenor. „Are experiență la cel mai înalt nivel”

Ionuț Radu a devenit, în cursul acestei săptămâni, noul jucător al celor de la Auxerre, locul 19 din Ligue 1. Românul va evolua aici până la vară, sub formă de împrumut. Christophe Pelissier, noul său antrenor, a avut doar cuvinte de laudă la adresa goalkeeper-ului de 25 de ani.

„Are experiență la cel mai înalt nivel”

Ionuț Radu a devenit, în cursul acestei săptămâni, noul jucător al celor de la Auxerre, locul 19 din Ligue 1. Românul a fost împrumutat, pentru a patra oară, de către Internazionale Milano.

Totuși, Auxerre va reprezenta prima experiență în afara Italiei, la nivel de seniori, pentru „tricolor”. Anterior, acesta a jucat, în Serie A și Serie B, la Inter Milano, Avellino, Genoa, Parma și Cremonese.

Christophe Pelissier, noul său antrenor, a avut doar cuvinte de laudă la adresa românului.

Am avut ocazia să-l semnăm pe Radu. Este un internațional care a jucat meciuri la Inter și are experiență la cel mai înalt nivel, în Serie A.”, a spus antrenorul lui Auxerre, citat de Internews.

Auxerre ocupă doar locul 19 în Ligue 1, cu 13 puncte acumulate. Formația se află la două puncte de primul loc deasupra barajului de promovare/retrogradare.

Primul meci pentru Ionuț Radu poate fi chiar duminică, 29 ianuarie, acasă, cu Montpellier, locul 15 și adversară directă în lupta pentru supraviețuire.

Ionuț Radu a fost prezentat la Auxerre

În jurul lui Ionuț Radu au existat mai multe zvonuri în această perioadă de transferuri. De numele acestuia a fost legată și Lorient, formație de pe locul 6.

Într-un final, însă, Auxerre a avut câștig de cauză. Totuși, echipa din Hexagon nu are opțiune de transfer definitiv astfel că, la final de stagiune, Radu se va întoarce la Inter, unde mai are contract până în vara lui 2024.

Născut în 1997 la București, România, Andrei Ionuț Radu a fost considerat rapid un jucător promițător. A semnat cu Inter Milano la 16 ani și a bifat primele apariții la echipa mare trei ani mai târziu.

Internațional român, a ajuns în semifinala EURO U21 2019 și a continuat să progreseze. Are în prezent două selecții la echipa națională. Cu experiența sa din Italia, portarul se alătură, așadar, lui Auxerre pentru următoarele șase luni.

Portarul de la Inter Milano este împrumutat până la finalul sezonului, fără opțiune de cumpărare. Va purta tricoul cu numărul 1.”, au notat cei de la Auxerre.

Trecut pe la juniorii FCSB și Dinamo, Ionuț Radu a ajuns în Italia în 2013, la Pergolettese Youth. De-acolo, Inter l-a achiziționat și, ulterior, împrumutat în mai multe ocazii.

Urmăriți Playsport.ro și pe