”Dacă-i dai lui Guardiola echipa Alexandriei, nu-ți poate câștiga campionatul României”. Pușcaș, după ce Șumudică a refuzat Craiova. Exclusiv

Alex Vartolomei 28.08.2023, 12:16

Negocierile dintre FCU Craiova și Marius Șumudică (52 de ani) au eșuat, iar în ultimele ore s-a dezvoltat o polemică între tehncianul român și oficialii formației din Bănie.

Marcel Pușcaș (62 de ani), directorul executiv al alb-albaștrilor, a discutat în cadrul emisiunii PlaySport Review, cu Ioana Cosma, despre Marius Șumudică și contractul pe care conducerea clubului l-a înaintat către antrenor.

„Îmi place de Șumudică, este un antrenor care știe să facă atmosferă și să țină grupul în mână, un tehncian cu foarte multe calități. De ce a antrenat atât de multe echipe într-un timp atât de scurt, el trebuie să găsească un răspuns.Noi i-am oferit contractul, mai mult nu s-a putut. Toți ni l-am dorit pe Șumudică, dar și clubul are un anumit buget care trebuie respectat. Oricum, sunt doar 3-4 cluburi care mai pot să-i facă o ofertă precum a noastră, dar cluburile respective nu l-au ofertat. Eu cred că noi i-am oferit un contract foarte generos pentru România, nu poate contesta nimeni acest lucru. S-au prezentat public și datele”, a menționat Marcel Pușcaș.
.
Oficialul lui FCU Craiova a clarificat și discuția iscată în urma postării lui Adrian Mititelu (55 de ani), prin care a menționat că Budescu și Alibec l-au făcut pe Șumudică să pară antrenor de succes la Astra. Marcel Pușcaș a declarat că jucătorii sunt foarte importanți și aduc rezultatele dorite antrenorilor. Fără jucători de calitate, tehncicienilor le-ar fi imposibil să îndeplinească obiective.

„Dacă n-ai jucători de valoare sau jucători care să înțeleagă și să-și atingă obiectivele, nu poți avea succes ca antrenor. Fără jucători nu poți face nimic. Degeaba vrei tu să joci tactic bine, dacă tehnica jucătorilor te încurcă. Dacă-i dai lui Guardiola echipa Alexandriei, nu-ți poate câștiga campionatul României. De pe locul 8 îi va aduce pe 3, maxim. Ce m-a nemulțumit pe mine este faptul că nu înțeleg de ce nu ai accepta o clauză prin care se specifică locul care trebuie ocupat pe 15 martie, când se încheie campionatul regulat”, a declarat directorul executiv al oltenilor.

Urmăriți Playsport.ro și pe