„Dacă nu se ridică interdicția la transferuri, Dinamo poate fi prima retrogradată la anul”. Anunț-cutremur pentru „câini” după promovare. Exclusiv

Ioan Valentin Oprea 05.06.2023, 21:11
„Dacă nu se ridică interdicția la transferuri, Dinamo poate fi prima retrogradată la anul”. Anunț-cutremur pentru „câini” după promovare. Exclusiv

Fost campion al României, cu Unirea Urziceni, Dacian Varga nu o vede deloc bine pe Dinamo în viitorul sezon de Superligă. Acesta crede că formaţia pregătită de tehnicianul Ovidiu Burcă are nevoie de o campanie masivă de achiziţii în această perioadă de mercato. În caz contrar, Varga e de părere că alb-roşiii vor fi favoriţi la retrogradare.

Chiar dacă noii acţionari ai lui Dinamo, Eugen Voicu şi Andrei Nicolescu, au anunţat planuri mari încă din primul sezon de la revenirea în Superligă, Varga îi îndeamnă la calm pe „câinii roşii”.

Crescut la juniorii lui Dinamo, Varga afirmă că obiectivul realist al trupei din Şoseaua Ştefan cel Mare trebuie să fie, pentru început, evitarea de la retrogradare.

Obiectivul lui Dinamo în primul an trebuie să fie salvarea de la retrogradare. Ar fi cea mai mare greşeală să spună altceva. Ce să spună altceva? Ne batem la playoff? Să fim realişti, să rămânem cu picioarele pe pământ. Crezi că vor sări investitorii cu banii la Dinamo? Dacă nu se ridică interdicţia la transferuri, dinamoviştii ar fi primii retrogradaţi”, a explicat Varga, la emisiunea Playsport Live.

Probleme în defesivă pentru „câini”

Fostul jucător al Unirii Urziceni susţine că Burcă are nevoie urgentă de întăriri, iar apărarea alb-roşiilor nu arată deloc bine. Nici postul de portar, adăugă Varga, nu este bine acoperit în prezent.

Nu poţi să te duci cu lotul acesta în prima ligă. Cei de acolo ştiu asta foarte bine. Cred că Dinamo are nevoie acum de zece jucători. În afară de Ghezali, Bani, Amzăr, Popa, Patriche, Neluţ Roşu şi Giafer sunt de Superligă. Restul, nu. Ai nevoie de portari, ai nevoie de fundaşi centrali”, a punctat Varga.

Crede că Dinamo a avut şansă în retur

Jocul etalat de Dinamo în cea de-a doua manşă cu FC Argeş nu l-a convins deloc pe Varga. Fostul fotbalist subliniază că soarta întâlnirii de la Mioveni ar fi putut fi cu totul alta dacă Andreas Calcan nu ar fi văzut cel de-al doilea cartonaş galben, chiar în startul reprizei secunde.

Am spus-o mereu. Cum cei de la Dinamo au putut să marcheze şase goluri, la fel puteau şi cei de la FC Argeş. La acel cartonaş roşu s-a rupt meciul. Dacă făceau 3-0 la acea ocazie mare pe care au avut-o cei de la FC Argeş, se putea întâmpla orice. Dacă nu lua Calcan roşu, cei de la Dinamo ar fi avut un meci foarte greu”, a sunat analiza lui Varga.

Argeş Vintilă, mari probleme de lot

Acesta a vorbit şi despre marile probleme de lot cu care s-a confruntat Bogdan Argeş Vintilă înainte de retur. Mai multe dispute din vestiarul piteştenilor, iscate între jucătorii români şi cei străini, au ţinut, în ultima săptămână, prima pagină a ziarelor din România.

Meciul nu a fost deloc uşor pentru cei de la Dinamo. Plus, să ţinem cont că FC Argeş nu a mai avut pe cine să bage în teren. A fost clar că a avut loc o discuţie între jucătorii români şi cei străini. Au fost certuri şi s-au creat două tabere. Dacă FC Argeş nu avea probleme de lot, nu lua şase niciodată. Dinamo a făcut mari greşeli. Nu poţi să stai doar în Ghezali”, a concluzionat Varga.

Urmăriți Playsport.ro și pe