Dan Alexa, făcut K.O.! Rapidul mai face un pas spre Liga 1

Marian Cărăvan / 15.04.2021, 19:42
Dan Alexa, făcut K.O.! Rapidul mai face un pas spre Liga 1

Rapidul merge ceas în play-off-ul ligii secunde. Alb-vișiniii au obținut a treia victorie consecutivă. De această dată, giuleștenii s-au impus la Timișoara, în fața echipei pregătite de fostul antrenor al Rapidului. Dan Alexa a fost făcut K.O. pe propriul teren. Timișoara a condus până în minutul 87. Rapidul a întors însă rezultatul pe final de meci și a plecat cu toate cele trei puncte de pe „Dan Păltinișanu”.

Dan Alexa, făcut K.O.! Rapidul mai face un pas spre Liga 1

ASU politehnica Timișoara, cu Dan Alexa la timonă, a scăpat printre degete o victorie mare. Timișorenii au deschis scorul în minutul 30, atunci Radu a trecut în dreapta de Goge și a centrat destul de slab prin fața careului mic. Dandea a nu putut lovi mingea, a luftat, iar Alin Ignea a pus latul din 7 metri lateral stânga și a deschis scorul. O fază ca în curtea școlii, într-o primă jumătate de oră în care Rapidul a părut de nerecunoscut.

Totul s-a schimbat după pauză. Mai exact în finalul meciului. Meciul s-a relansat după o fază cel puțin controversată. În minutul 85, Ioniță pasează în dreapta, în careu, Bălan pătrunde și ridică mingea în fața porții pentru Octavian Ursu, care câștigă duelul cu Denis Radu și trimite cu genunchiul în plasă. Rapidistul s-a bucurat de reușita sa, însă stupoare! Asistentul Alexandru Vodă a semnalizat o posibilă infracțiune și golul este anulat. Nu se vede pe reluări nimic, niciun fel de infracțiune. Nici măcar ofsaid la autorul golului. După discuții aprinse, centralul a dictat penalty! Iar Adrian Bălan a executat și a restabilit egalitatea, în minutul 87.

Când se părea că meciul se îndreaptă spre un rezultat de egalitate, Rapidul a dat lovitura în prelungiri. În minutul 90+2, Antonio Sefer a scăpat singur cu portarul timișorenilor și a șutat plasat, în stânga acestuia. Rapidul a câștigat pe Bega în fața echipei fostului antrenor al alb-vișiniilor. Dan Alexa, făcut K.O. de fosta echipă! Cu victoria de azi, Rapidul a egalat-o la puncte peU Craiova 1948 și a trecut pe primul loc al clasamentului.

 

Rapidul si U Craiova 1948 merg umar la umar spre Liga 1
Rapidul si U Craiova 1948 merg umar la umar spre Liga 1

Caseta tehnică ASU Politehnica Timișoara – Rapid 1-2

ASU Politehnica Timișoara: Hindrich – D. Radu, Coadă, Bocșan (Mera 80′), Scutaru (cpt.), Sg. Popovici – Codrea, Cioinac, Ignea (Casado 71′) – Axente (P. Ivanovici 60′), Plazonja (Radunovic 80′)
Rezerve neutilizate: Păduraru – A. Manea, Pamfile, R. Rus, C. Jurj
Antrenor: Dan Alexa

Fotbal Club Rapid: H. Moldovan – I. Voicu (cpt.), Nastos, Dandea, Goge (Oct. Ursu 62′) – R. Costin (R. Lazăr 46′), Bg. Barbu – Sefer, Pănoiu (Florică 62′), Hlistei (Al. Ioniță 71′) – Ad. Bălan
Rezerve neutilizate: Drăghia – Cr. Ignat, Bradu, Ant. Dumitrescu, S. Iosif
Antrenor: Mihai Iosif

Stadion: ”Dan Păltinişanu” (Timişoara – Timiș). Arbitru: Eduard Ioniță (Galaţi). Asistenții: Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca). Rezervă: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca). Observatori: Dan Jiga (Bistriţa) și Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).