Dan Alexa, uluit după ”șocul” de la Brașov. ”Eram favoriți la promovare, peste FC Argeș și Chindia”. Ce spune de salarii. Exclusiv

Dan Marinache 10.08.2023, 14:19
Dan Alexa, uluit după ”șocul” de la Brașov. ”Eram favoriți la promovare, peste FC Argeș și Chindia”. Ce spune de salarii. Exclusiv

FC Brașov – Steagul Renaște a ratat prezența în sezonul care tocmai a început din Liga 2 din cauza dosarului de licențiere care a fost respins de comisiile FRF (Federația Română de Fotbal), decizie validată apoi și de TAS (Tribunalul Sportiv de la Lausanne).

”Arbitrii” de la TAS au decis că cei de la FC Brașov nu pot îndeplini condițiile de participare în noul sezon și astfel au menținut decizia celor de la FRF.

”Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte a contestat la TAS hotărârile Comisiilor de licențiere, iar soluționarea acestui recurs va avea loc până cel târziu la data de 30 iulie 2023.

În cazul în care Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte primește un răspuns favorabil din partea TAS, vom reveni cu o actualizare a informațiilor”, a transmis FRF, pe site-ul oficial.

Astfel, în Liga 2 va evolua Progresul Spartac în locul lui FC Brașov-SR Brașov.

Dan Alexa nu-și poate explica retrogradarea Brașovului. ”Negociam cu trei jucători”

Dan Alexa (43 de ani), antrenorul brașovenilor, a fost cel care a sperat până în ultima clipă că lucrurile se vor rezolva favorabil pentru echipa sa.

”A fost o mare dezamăgire pentru noi toți în momentul în care am aflat hotărârea TAS. Eu cred că echipa era una dintre favorite în lupta pentru promovarea în Superliga.

Aveam atuul lotului aproape format din sezonul trecut, exista deja chimie între jucători deci eram în avantaj față de FC Argeș, Chindia sau de Gloria Buzău.

Mare păcat pentru ce s-a întâmplat în condițiile în care toți jucătorii au arătat caracter și s-au antrenat la nivel maxim până în ultima clipă”, a spus Alexa, în exclusivitate pentru playsport.ro.

Dan Alexa renunță la FC Brașov: ”Nu știu dacă există un plan B”

Antrenorul este siderat de decizia celor de la TAS, mai ales că situația financiară a grupării de sub Tâmpa era, susține el, una foarte bună pentru acest nivel competițional.

Tocmai de aceea, a decis să renunțe și el la proiect.

” E cu atât mai greu de explicat totul dacă știi că salariile erau aproape la zi, existând o mică diferență ce urma a fi plătită în zilele următoare.

Chiar dacă știam că în momentul în care se ajunge la TAS șansele vor fi la jumătate am crezut tot timpul că va fi bine pentru noi. Chiar eram în discuții cu doi-trei jucători pentru a completa lotul, pentru a fi mai puternici.

Nu știu dacă există un plan B, ținând de faptul că mulți fotbaliști vor deveni liberi pentru că salariile vor fi imposibil de plătit în Liga 3”, a adăugat Alexa.

FC Brașov părea un club bine organizat, mai ales că și centrul de copii și juniori este unul considerat important. Însă Dan Alexa a anunțat că va demisiona în condițiile actuale.

”Sper ca totul să continue cu ajutorul academiei care are legitimați peste 300 de juniori.

Eu voi merge acasă la Timișoara cu tot regretul a ceea ce s-a întâmplat. M-am simțit excelent la Brașov, a fost un loc unde oamenii m-au respectat și apreciat” a mai precizat, într-un final, Dan Alexa, pentru playsport.ro.

Allen Coliban, primar Brașov, a găsit vinovații: directorul economic și cenzorul

Despre situația ciudată de la Brașov a vorbit și primarul orașului Allen Coliban.

Fostul sportiv de performanță (schi, curling, adventure racing, orientare) a spus cine sunt vinovații pentru dezastrul de la Brașov: directorul economic și cenzorul.

”Este o situaţie gravă și dramatică a întregului fobal braşovean. FC Braşov nu a avut o situaţie financiară problematică, însă felul în care au fost depuse bilanţul și documentele la Federaţie a avut erori, care au dus la acest deznodământ.

În orice club există un director economic şi un cenzor care certifică aceste documente şi ei sun principalii vinovaţi. Există o răspundere profesională şi vom merge şi pe acestă linie a răspunderii profesionale.

FC Braşov a ajuns aici din cauza neprofesionalismului conducerii, care şi-a dat demisia în bloc”, a spus Coliban, potrivit monitorulexpres.ro.

În condițiile actuale, edilul Brașovului a spus că ar fi momentul unei fuziuni între FC Brașov și SR Brașov pentru ca fotbalul să reintre pe făgașul normal.

”E foarte important să strângem rândurile în acest moment de criză, ca și comunitate. brașoveana, si să ne gândim cum ar trebui să arate fotbalul braşovean şi să vedem dacă există suficiente energii în sensul unificării proiectelor. Acum este momentul ideal, pentru că ar fi absurd ca două echipe care revendică aceleaşi culori să fie concurente în Liga 3.

Ar trebui să luăm ce e bun, respectiv Academia de la FC Brașov care are 300 de copii, care beneficiază de antrenamente și antrenori calificați ”, a mai spus Allen Coliban.

Urmăriți Playsport.ro și pe