Dan Petrescu a dezvăluit cine l-a convins să semneze cu Jeonbuk: „M-a întrebat dacă sunt interesat”

Cosmin Olteanu 10.06.2023, 08:29
Dan Petrescu a dezvăluit cine l-a convins să semneze cu Jeonbuk: „M-a întrebat dacă sunt interesat”

Dan Petrescu a dezvăluit cine l-a convins să semneze cu Jeonbuk.

Dan Petrescu s-a despărțit de CFR Cluj, după un sezon modest, în care nu a reușit să cucerească niciun trofeu.

Dan Petrescu a dezvăluit cine l-a convins să semneze cu Jeonbuk

„Bursucul” susține că Roberto Di Matteo, fostul său coleg de la Chelsea și actual consilier la Jeonbuk, a fost cel care i-a propus să vină în Coreea de Sud.

„Roberto Di Matteo m-a sunat, m-a întrebat dacă sunt interesat, el e consilier acolo. Am jucat împreună la Chelsea cinci ani. Am fost şi în China, şi în Rusia, am făcut asta mereu. Aveam nevoie de o nouă provocare, asta e clar. Orice negociere e lungă”, a declarat Dan Petrescu, pentru Orange Sport.

În prezent, Jeonbuk se află pe locul 7 din prima ligă a Coreei de Sud, cu 24 de puncte obținute după 17 meciuri jucate.

Dan Petrescu, așteptat înapoi la CFR Cluj, după ce a semnat în Coreea de Sud

Bogdan Mara, directorul sportiv de la CFR Cluj, susține că Dan Petrescu și-a dorit să facă o schimbare, acesta fiind motivul pentru care a ales să se despartă de CFR Cluj. Totodată, oficialul din Gruia a spus că CFR Cluj îl așteaptă înapoi pe Dan Petrescu, după ce își va termina contractul în Coreea de Sud.

„Avea oferte mai bune, a vrut să facă o schimbare. A considerat că e momentul să facă o schimbare. În Coreea de Sud, director sportiv este Di Matteo (n.r. Roberto Di Matteo), fostul lui coleg de la Chelsea și unul dintre prietenii lui cei mai buni. A vrut să încerce și altceva. A refuzat, de-a lungul anului, mai multe oferte pe care le-a avut.

Sperăm că, după ce își va termina contractul acolo, se va întoarce din nou la CFR. Asta ne dorim cu toții. A fost chiar o despărțire amiabilă, de data aceasta, cu strângeri de mână și îmbrățișări.

Vă dați seama… la ce performanțe a făcut la CFR, nici nu are cum să fie altfel. El mereu va avea ușa deschisă. Atât patronul clubului, cât și toți ceilalți, îl așteptăm cu brațele deschise să se întoarcă înapoi curând și să ne luptăm din nou pentru obiective importante.

Campionatul Coreei de Sud e exeotic, dar Jeonbuk este o echipă care, acum câțiva ani, a câștigat Liga Campionilor a Asiei. Nu este un club oarecare. Este un antrenor cu o cotă bun. În plus, din punct de vedere financiar, nu ne putem compara cu cei din Coreea”, a declarat Bogdan Mara, în exclusivitate, pentru PlaySport.

Urmăriți Playsport.ro și pe