Dan Petrescu a izbucnit în direct la TV: „Mi-am dat viața pentru România și toată lumea mă înjură!” Motivul pentru care a lipsit cu FCSB

Robert Zanfir / 24.05.2022, 22:41
Dan Petrescu a izbucnit în direct la TV: „Mi-am dat viața pentru România și toată lumea mă înjură!” Motivul pentru care a lipsit cu FCSB

Dan Petrescu (54 de ani) a dezvăluit că singurul motiv pentru care a lipsit de la meciul cu FSCB, din ultima etapă a campionatului, a fost o problemă de sănătate. Antrenorul lui CFR Cluj spune că nu a înjurat Steaua, așa cum a fost acuzat.

CFR Cluj pregătește deja noul sezon, iar Dan Petrescu le dă o veste proastă celor de la FCSB. Spune că va veni și al șaselea titlu consecutiv. Până atunci, tehnicianul a demarat negocierile pentru aducerea a 8-9 jucători. Crede că obiectivul său este „o minune”. Calificarea în grupele unei competiții europene.

Dan Petrescu, dezlănțuit după titlul cu CFR Cluj. Motivul pentru care a lipsit cu FCSB

„(despre meciul cu FCSB, din ultima etapă – n.r.) Nu îmi place să pierd, dar parcă nu a mai fost așa… Nu a fost un meci prea important pentru noi. Ați văzut că majoritatea jucătorilor au fost în vacanță. Nu știu dacă am suferit că în alte meciuri. Nu am fost la meci, nu am făcut nicio schimbare, antrenorii care au fost acolo au decis.

S-au schimbat foarte mulți jucători. În anii trecuți, am venit cu ei de la început, am știut pe cine să mă bazez, parcă a fost mai ușor. În ultimul an, a fost mai greu, eu am venit mai târziu.

Nu știți ce se întâmplă la Cluj dacă pierzi un meci. Mi-am dat seama că va fi greu, am reușit să motivez jucătorii. Dacă am rămas acolo, înseamă că am fost bun. Antrenorii depind de rezultate, dar la Cluj se exagerează din punctul asta de vedere.

Eu pun presiune pe jucător când nu văd atitudine bună. Când am făcut 0-0 la Farul, eu am fost foarte fericit”, a spus Dan Petrescu la Digi Sport.

Dan Petrescu: M-am îmbolnăvit pentru că am dansat și am băut trei zile

„Ciprian Deac, dacă putem juca 100 de meciuri, 100 de meciuri vrea să joace. Eu nu cred că mai vrea la națională. Eu zic că a vorbit cu Edi Iordănescu, s-au înțeles foarte bine când a fost la lot.

În momentul când am câștigat meciul cu Craiova, nu mai știu ce am făcut. Ia, puneți-vă în locul meu, să vedeți ce presiune a fost de vreo două luni încoace. Vă jur că nu mai știu ce am declarat.

Trei zile am dansat. Eu, care nu beau și nu pierd nopți… nu am făcut față. De aia m-am și îmbolnăvit”, a mai spus antrenorul lui CFR Cluj.

Despre scandările de la petrecere

Întrebat despre scandările anti – Steaua din vestiarul lui CFR Cluj, imediat după câștigarea campionatului, Dan Petrescu spune că nu a făcut parte din cor, dar că nu le-ar fi putut interzice jucătorilor să se manifeste.

„Eu eram pe acolo cu băieții. Vă dați seama… că e ceva de Steaua, eu nu pot să zic nimic. Eu am fost căpitan la Steaua, am jucat, tribuna a fost făcută cu banii luați pe mine. Eu am făcut istorie, am jucat finala de Liga Campionilor la Steaua. Am fost căpitan de echipă, am fost golgheterul României la Steaua.

Dar vreau și eu să îmi spuneți de ce Dan Petrescu este înjurat pe toate stadioanele? Non stop. Mi-au luat familia, nevestele, mama, mă înjură din minutul 90. Eu mi-am dat viața pentru țară, am făcut istorie și toată lumea mă înjură. De ce? Sunt invidioși.

Eu mi-am dat viață pentru țara asta. De ce să fiu înjurat? Nu le arăt cu degetul, nu fac nimic, nu mă cert cu ei și mă înjură non stop. Am antrenat în Polonia, am jucat fotbal în Italia, în Anglia și nu m-a înjurat nimeni. De când m-am întors în România, parcă sunt în altă lume.

Cum să fiu calm, daca toată țara mă înjură? Am și eu dreptate? Trebuie să mă înțelegeți de ce am reacțiile pe care le am. Trebuie să mă înțelegeți. În loc să se concentreze la echipa lor, ei mă înjură pe mine. Singurul motiv pentru care nu am fost la Buzău este că abia mai vorbesc și că sunt foarte răcit.

Ce ar fi stadionul lui Liverpool să îl înjure pe Guardiola? Noi în ce țară suntem? Într-o țară în care nu respectăm pe nimeni. Eu le reproșez celor cre mă înjură non stop, fară motiv. Și la Unirea Urziceni mă înjurau aia non stop. În țara asta, toți au boală pe mine.

La Voluntari, era unul singur și m-a înjurat tot meciul. Erau bodyguarzii și nu îi făceau nimic. Le-am zis, băi, luați-l, bai, că mă înjuta tot meciul, nu pot să mă concentrez”, a mai spus tehnicianul.

„Plec de la CFR Cluj doar dacă mă dau afară”

„Am avut oferte de 4 milioane de euro, dat mai am doi ani de contract. Plec doar dacă mă dau afară. Vreau să rămân la CFR, mă simt bine acolo. Nu decid numai eu, împreună cu conducerea vrem să aducem jucători, opt sau nouă. Am dat o listă pentru jucători, acum trebuie să încercăm să îi luăm.

Avem pregătire în Austria, patru meciuri amicale și apoi să ne pregătim pentru Europa. Eu spun că doar o minune ne duce în grupele Champions League și jumătate de minune dacă ajungem în grupele Europa League.

Sigurjonsson a fost foarte mult plecat, a avut tendonul rupt. E un fotbalist foarte bun, ce pot eu sa am cu un jucator bun? Prost oi fi, dar ochi am. Sigurjonsson e un jucător foarte bun, dar nu s-a antrenat deloc.

(Despre Alex Ioniță – n.r) La CFR, a fost o perioadă mai rea pentru el. Dar acum arată bine. Nu a avut evoluțiile pe care le așteptam. Poate trebuia să am si mai multă răbdare cu el”.

Sunt vreo doi jucători din campionatul intern. Eu îmi doresc mai mulți, dar sunt imposibil de luat. Sunt foarte mulți jucători din România pe care eu mi i-aș dori. Mai sunt soluții, dar și Popa este o soluție pentru noi”,
Dan Petrescu