Dan Petrescu, de nerecunoscut după victoria cu Universitatea Craiova: „Suntem bine și în campionat, și în Europa!” Care a fost atuul lui CFR Cluj

Robert Zanfir 12.09.2022, 00:09
Dan Petrescu, de nerecunoscut după victoria cu Universitatea Craiova: „Suntem bine și în campionat, și în Europa!” Care a fost atuul lui CFR Cluj

CFR Cluj câștigă derby-ul cu Universitatea Craiova, 2-0, într-un meci care a contat pentru runda a 10-a din Superliga. Ardelenii urcă pe poziție de play-off, peste cele două rivale din Craiova. Imediat după meci, Dan Petrescu a declarat că echipa lui Mirel Rădoi e cea mai puternică întâlnită la Cluj, în acest sezon.

CFR Cluj ajunge la al doilea succes consecutiv în campionat, după victoria cu Universitatea Craiova, 2-0. Muhar a marcat spectaculos, dar golul serii a venit din piciorul lui Găman. Fundașul l-a imitat pe Takayuki Seto și a reușit un „tontogol” de zile mari , care l-a învins pe David Lazar și a trimis cele trei puncte în Gruia.

Dan Petrescu, de nerecunoscut după victoria cu Universitatea Craiova

„Sper că revenirea mea pe bancă a purtat noroc. Craiova e cea mai puternică echipă pe care am întâlnit-o aici, în acest sezon. Au început meciul cu șapte fundași. O echipă solidă, dar ne-a ajutat foarte mult primul gol. Golul doi a venit perfect și cred că dacă am fi marcat în a doua repriză ne-am fi făcut meciul mai ușor.

Sincer, voiam să fie rezultate mai bune, dar e foarte greu. În două luni s-au jucat 19 meciuri. În Europa încă n-am pierdut, sper să nu pierdem nici joi. În campionat am pierdut trei meciuri. Nu suntem foarte bine, dar suntem bine și în campionat. Vom fi foarte bine și în Europa, dacă vom câștiga joi.

Toate echipele sunt bune, de sus. Farul… știm ce echipa a făcut Hagi. Noi, când jucăm seara parcă arătam mult mai bine și avem timp să ne refacem. O victorie importantă, merită felicitări băieții. Toți au contribuit.

Eu tot timpul respect adversarii, știți că îi fac mari. Nu mi-e frică de Sivasspor. Sivasspor are jucători buni, un buget foarte mare, dar orice echipă care a venit la Cluj a avut viață grea”, a declarat Dan Petrescu la finalul partidei.

Muhar, gol spectaculos cu Universitatea: Antrenorul m-a încurajat!

„Am arătat pe teren că vrem să luptăm și ăsta a fost rezultatul pregătirii din ultimele săptămâni. Am încercat și la antrenament astfel de execuții, iar antrenorul m-a încurajat să am astfel de șuturi.

S-au întâmplat multe lucruri în ultimele săptămâni, mulți jucători, multe noutăți. Azi am arătat că avem un lot bun și sper să continuăm așa”, a declarat Muhar la finalul partidei.

Scuffet: „Nu cred că ne este cineva superior în campionat”

„Victoria este foarte importantă. Trebuie să ajungem acolo unde ne este locul, trebuie să muncim mult. Sunt fericit când joc și nu primim gol. Este important să transmiți din spate încredere, este o muncă de echipă. Trebuie să găsim modul cel mai bun de a juca împreună.

Nu a fost foarte bine când am debutat, am primit două goluri, dar e bine că apoi mi-am revenit. Nivelul crește. Multe echipe își doresc să ajungă în top și să se bată pentru titlu. În playoff va fi un nou campionat. Nu cred că ne este cineva superior în campionat”, a declarat Simone Scuffet.

CFR Cluj – Universitatea Craiova 2-0. ECHIPELE DE START

CFR CLUJ: Scuffet – Cr. Manea, Kolinger, A. Burcă, Camora – C. Deac, Muhar, Bordeianu – Yeboah, Malele, Petrila
REZERVE: R. Sava – Braun, Matias, Hoban, Al. Păun, Cvek, Roger, Birligea, Buș
ANTRENOR: Dan Petrescu

CSU CRAIOVA: Lazar – Papp, Găman, Mitrea – Vătăjelu, Al. Crețu, Nistor, Screciu – Cîmpanu, Markovic, N. Bancu
REZERVE: Rusu – Martic, Căpățînă, Mateiu, Vînă, A. Ivan, Ed. Florescu, Rivaldinho, Hanca
ANTRENOR: Mirel Rădoi

STADION: „Dr. Constantin Rădulescu” (Cluj-Napoca)
ARBITRU: Andrei Chivulete / A1: Vasile Marinescu; A2: Ferencz Tunyogi
ARBITRU VAR: Andrei Antonie; ARBITRU AVAR: Ciprian Danşa

Urmăriți Playsport.ro și pe