Dan Petrescu i-a răspuns lui Marius Șumudică. Marea întrebare ridicată de „Bursuc”. Cine are dreptate?

Gabriel-Alexandru Ioniță 19.09.2021, 20:12
Dan Petrescu i-a răspuns lui Marius Șumudică. Marea întrebare ridicată de „Bursuc”. Cine are dreptate?

Dan Petrescu și Marius Șumudică au avut un schimb de replici destul de dur după înfrângerea CFR-ului la Jablonec în primul meci din grupele Conference League.

La finalul acelei partide, Dan Petrescu s-a arătat nemulțumit de modul în care a fost construit lotul CFR-ului în pauza de vară, „lovind” astfel indirect în fostul antrenor al echipei, Marius Șumudică.

Dan Petrescu s-a arătat nemulțumit de campania de transferuri și de pregătirea fizică făcută la CFR în vară

De asemenea, „Bursucul” a acuzat și faptul că jucătorii săi nu sunt foarte bine pregătiți din punct de vedere fizic. Și acum, în mod evident, acesta a lăsat să se înțeleagă că Șumudică și staff-ul său nu au lucrat foarte bine la acest capitol înaintea începerii sezonului.

Replica lui Șumudică nu a întârziat să apară. Și a fost una extrem de tăioasă. El a fost foarte deranjat de declarațiile făcute succesorul său pe banca echipei din Gruia.

La numai câteva minute după declarațiile lui Dan Petrescu, fostul antrenor al CFR-ului i-a transmis acestuia că afirmațiile sale sunt nefondate.

Șumudică a explicat că echipa clujeană era pe primul loc cu maximum de puncte în momentul în care a fost preluată de Dan Petrescu. Iar la primul meci cu acesta pe bancă, clujenii au fost învinși de FC Botoșani în deplasare cu scorul de 1-0.

Dan Petrescu a susținut conferința de presă premergătoare meciului cu Universitatea Craiova din etapa a 9-a a Ligii 1. Prilej cu care a comentat și acest subiect.

Antrenorul CFR-ului a explicat că el nu l-a acuzat pe Șumudică de acele lucruri. Ci doar a semnalat că nu el s-a ocupat de pregătirea fizică a echipei, lucru extrem de important în viziunea sa despre fotbal.

„Dacă am făcut eu asta, mă las de meserie”

De asemenea, Dan Petrescu a insistat pe faptul că el nu i-a pronunțat numele lui Marius Șumudică. Astfel că acesta nu avea niciun motiv să reacționeze în modul în care a făcut-o.

Disputa care a fost? Eu n-am vorbit de rău de nimeni, de când mă cunoașteți. Dacă dumneavoastră ați auzit că am spus eu ceva de un antrenor eu mă las de meserie, uite aici îmi dau demisia și plec. N-am vorbit de rău de niciun antrenor în viața mea. Ce treabă am eu? Declarația mea a fost clară. Dacă făceam eu pregătirea… Dar n-am zis că antrenorul care a fost înainte a făcut-o greșit.

Și dacă făceam eu transferuri, era altceva. Dar n-am zis că a făcut greșit. Am spus numele, am zis că antrenorul de dinainte a fost nu știu cum? Dacă ziceam așa avea dreptul să zică ce vrea el. Eu n-am vorbit rău de niciun antrenor în cariera mea. Eu doar mă apăr și m-am apărat. Eu îi doresc multă baftă lui Șumudică.

Asta îi doresc, dar în niciun caz nu am vrut să intru în polemică cu un alt antrenor. N-am făcut-o și nu vreau să o fac. Și nu este normal. Putea să mă sune pe mine și rezolvam problema. Dar să te duci la televizor, am înțeles că eu n-am văzut, să spui că Petrescu… Eu n-am pomenit numele la nimeni.

Eu am avut odată o ceartă și cu Gică Hagi, dacă mai țineți minte, dar niciodată nu am zis nimic de Hagi. Antrenorii trebuie să se respecte. Eu n-am zis că antrenorul de dinainte a făcut rău pregătirea sau că a luat jucători…”, a spus Dan Petrescu la conferința de presă.

„Să dea Domnul să găsească echipă cât mai repede”

De asemenea, Dan Petrescu a spus în mod clar că nu acceptă sub nicio formă să fie atacat în acest mod de un coleg de breaslă. „Bursucul” a ținut să evidențieze că nu îi poartă pică lui Șumudică și că îi dorește acestuia mult succes pe viitor în carieră.

Nu concep ca colegii mei să se ia de mine în public. Pentru că eu nu m-am luat de niciun coleg. Ziaristul poate să scrie ce vrea, e treaba lui, e liber, dar să nu jignească. Accept orice critică de la ziariști. Normal că trebuie să fiu criticat, mai ales după primele două meciuri. Accept orice critică, dar din partea voastră care sunteți plătiți să faceți asta. Dar nu de la colegi de-ai mei.

Colegii mei trebuie să-și vadă de treaba lor. Cât am fost plecat de la CFR Cluj o dată am vorbit și am zis că au ales antrenorul potrivit, pe Edi Iordănescu. Atât. N-am vorbit de rău, am vorbit de bine. În rest, n-am vorbit niciodată. Mi-am văzut de treaba mea. Așa mi se pare corect. Odată ce ai plecat de aici trebuie să îți vezi de viața ta și antrenorul să-și vadă de echipă.

Am zis că eu preferam, cum știți pe mine, să încep pregătirea, pentru că tot timpul mi-a fost greu când am luat o echipă în mers. Și în Emirate și în Turcia. În schimb, la CFR când am venit și am luat totul de la început au fost rezultatele care au fost.

Eu atât am vrut să zic, dar n-am dat în nimeni niciodată. Eu îmi respect colegii, îi urez multă baftă, să dea Domnul să găsească echipă cât mai repede și să facă treabă. Să ajungă unde vrea el și să antreneze unde vrea el și să aibă rezultatele pe care le-am avut eu în cariera mea”, a mai spus antrenorul campioanei României.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe