Dan Petrescu, selecționer al naționalei de fotbal din Rusia?! Varianta surprinzătoare propusă în direct la o televiziune rusă

Gabriel-Alexandru Ioniță / 09.07.2021, 19:05
Dan Petrescu, selecționer al naționalei de fotbal din Rusia?! Varianta surprinzătoare propusă în direct la o televiziune rusă

Dan Petrescu, selecționer al naționalei de fotbal din Rusia?! Varianta surprinzătoare a fost propusă în direct la o televiziune rusă. Naționala pregătită de Stanislav Cherchesov a avut o prestație sub așteptările fanilor la EURO 2020. Rusia a părăsit competiția încă din faza grupelor, terminând grupa B pe ultimul loc în spatele Finlandei, Danemarcei și Belgiei.

Astfel, Stanislav Cherchesov a fost demis de pe banca naționalei Rusiei. Iar Federația de la Moscova se află în cautarea unui nou selecționer. În presa din Rusia s-au vehiculat în ultimele zile mai multe nume de posibili înlocuitori ai lui Cherchesov.

Pe această listă se află nume importante ai ultimilor ani, precum Andre Villas-Boas, Demenico Tedesco, Slaven Bilic, Vladimir Petkovic, Kurban Berdyev. Poate cea mai surprinzătoare variantă care se ia în calcul este cea a lui Dan Petrescu.

Dan Petrescu, selecționer al naționalei de fotbal din Rusia?! Varianta surprinzătoare propusă în direct la o televiziune rusă

În vârstă de 53 de ani, fostul tehnician al CFR-ului a antrenat în Rusia pe Kuban Krasnodar și Dinamo Moscova. Și a fost destul de apreciat, reușind să promoveze în prima ligă cu echipa din Krasnodar. Astfel, numele lui este luat în calcul pentru preluarea băncii tehnice a naționalei Rusiei. Jurnalistul sportiv rus Dmitry Derunets a spus în direct la televiziunea Bfm.ru că Petrescu ar putea fi o variantă foarte bună pentru înlocuirea lui Cherchesov, alături evident și de celelalte nume menționate.

Totuși, jurnaliștii ruși au adăugat că este destul de complicat ca Dan Petrescu să preia la acest moment prima reprezentativă a Rusiei. Ei au argumentat prin faptul că antrenorul român nu a fost luat în calcul în ultimii ani nici la naționala României, în condițiile în care este extrem de apreciat în țara noastră.

Problema în privința lui Dan Petrescu e că nici măcar naționala României, țara care-l venerează, nu l-a dorit ca selecţioner, astfel că nici noi, probabil, nu-l vom avea”, s-a spus la televiziunea citată.

Andre Villas-Boas este favorit să preia naționala Rusiei

De asemenea, un alt jurnalist sportiv rus, Nobel Arustamyan, a spus că cel mai probabil Cherchesov va fi înlocuit cu un antrenor străin. Iar cele mai mari șanse în acest moment le-ar avea portughezul Andre Villas-Boas, antrenor care a avut rezultate destul de bune la Zenit Sankt  Petersburg.

Federaţia a discutat cu ruşi, dar sunt variante puţine. Astfel, caută un antrenor străin. Nu s-a decis, dar cea mai evidentă oţiune este Andre Villas-Boas. Domenico Tedesco e o altă variantă, el aşteaptă o ofertă. Nu s-a decis nimic încă. Preşedintele e deschis pentru numirea unui antrenor străin, cum a mai făcut-o şi în trecut”, a spus Arustamyan potrivit Gazeta.ru.