Dan Petrescu, strategie controversată. CFR Cluj i-a găsit înlocuitor lui Alibec în Liga a 3-a

Moldoveanu Camelia / 18.09.2021, 08:48
Dan Petrescu, strategie controversată. CFR Cluj i-a găsit înlocuitor lui Alibec în Liga a 3-a

CFR Cluj a transferat un jucător din Liga a 3-a la cererea lui Dan Petrescu. Presa din străinătate a catalogat mutarea făcută de Campioanei României ca fiind una venită de „nicăieri”. El este omul care o să-i înlocuiască pe Denis Alibec sau Billel Omrani.

Dan Petrescu merge la „luptă” cu un vârf venit din Liga a 3-a

Pentru că Denis Alibec este accidentat, iar Billel Omrani s-a plâns și el de unele probleme, Dan Petrescu le-a cerut conducătorilor CFR Cluj să-i mai aducă un vârf. În urmă cu o săptămână, mai exact după eșecul cu Jablonec, Campioana României a făcut un transfer cel puțin controversat. „Bursucul” l-a văzut la antrenamente o săptămână pe Dusan Celar (25 de ani) și a cerut să i se facă imediat contract.

Sârbul are 1.91 de metri și un corp impunător, însă a fost transferat de la Smedereve. Mai exact din Liga a 3-a sârbă. Fotbalistul nu a mai evoluat până acum dincolo de granițele locului natal, ceea ce o să fie o adevărată provocare pentru el. Dusan Celar a mai jucat în trecut la: Jedinstvo, Rad Belgrad, BASK Belgrad, Zemun și Sindjelic Bg. Singurul lucru notabil despre viața lui este faptul că tatăl său este Goran Celar, un fost atacant care și-a trecut în palmares echipe precum Bursaspor sau Gimanastic.

Strategia lui Dan Petrescu a fost una șocantă chiar și pentru presa din Serbia. După ce CFR Cluj l-a cumpărat pe fotbalistul care a marcat sezonul trecut la Smederevo 17 goluri și a oferit 10 pase decisive, Hor Sports a relatat:

Transfer de nicăieri! Una dintre cele mai interesante mutări ale sezonului în Serbia. Este cu atât mai surprinzător, cu cât campioana României a decis să cumpere din liga a 3-a”

Dusan Celar
Dusan Celar

„Parcă erau mai buni în atac”. Analiza prin care antrenorul cehilor distruge Campioana României

Petr Rada a fost un tehnician mulțumit, aseară. Deși în campionat, jucătorii săi nu au impresionat, în Conference League, victoria cu CFR Cluj este una foarte importantă. Cehii iau din start o opțiune la calificare. Rada a recunoscut că misiunea echipei sale a fost facilitată și de tactica negativă a oaspeților.

Cei de la Cluj îmi sunt puțin necunoscuți acum, obișnuiau să aibă calități foarte bune în atac. În ceea ce ne privește, aveam nevoie de cele trei puncte și am îndeplinit acest obiectiv. Vrem să facem un nume pentru Jablonec în Europa, de aceea, acest meci era foarte important. Va fi dificil în continuare, a declarat Petr Rada