Dan Șucu a dezvăluit câți bani a investit la Rapid: „Viitorul va fi extrem de bun”

Alex Matei 03.10.2023, 15:48
Dan Șucu a dezvăluit câți bani a investit la Rapid: „Viitorul va fi extrem de bun”

Dan Șucu a dezvăluit câți bani a investit la Rapid.

Dan Șucu deține 70% din acțiunile clubului Rapid, restul de 30% fiind deținute de Victor Angelescu.

Dan Șucu a dezvăluit câți bani a investit la Rapid

Cunoscutul om de afaceri susține că, în momentul de față, deficitul resimțit de acționarii Rapidului se ridică la aproximativ două milioane de euro. Totodată, acesta spune că formația bucureșteană ar putea ajunge pe profit, dacă ar evolua în cupele europene.

„Vrem ca Rapid să fie din ce în ce mai bun. Scopul este să fim învingători, să mergem în cupele europene. Vrem să creăm din Rapid o societate care se autosusține în totalitate. Din transferuri, din toate celelalte activități.

Acum, din activitatea curentă suntem în deficit. Doar cu participarea în Europa putem ajunge pe profit.

Calculele noastre sunt simple, dar se împart pe mai multe canale: activitatea curentă e una, activitatea de investiții în jucatori e alta, activitatea de investiții în infrastructură, pe care o fac din banii mei, o alta.

Legat de activitatea curentă, avem un deficit calculat de 1,5-2 milioane de euro, care este cam cum ne-am gândit. Dar cheltuielile noastre cresc de la o zi la alta.

La investiția în jucători, totul ține de oportunitate. Petrila este un jucător foarte bun, tânăr, pe care-l vedem ca pe o investiție. Borza, Rrahmani, la fel. Au varianta de a fi din ce în ce mai buni și valoroși.

Legat de investițiile în cele două baze, avem una la care participă 5.000 de copii care fac sport sub emblema Rapid, dar mai e și partea cealaltă de elită, care e expusă. Cei de acolo trebuie să înțeleagă că ei sunt cunoscuți.

Pentru toți acești copii, Rapid trebuie să fie un vis. Am trecut de vremea în care se juca fotbal pe maidan. Viitorul va fi extrem de bun, eu așa văd.

Academia costă un milion de euro pe an, așa că trebuie să și producă un jucător-doi pe an pentru echipa mare”, a declarat Dan Șucu, pentru Fanatik.

Urmăriți Playsport.ro și pe