Dani Coman, Bogdan Mara și Ionuț Badea și-au anunțat plecarea de la Astra Giurgiu, care s-ar putea desființa după eșecul din Cupa României: „A fost ultimul meci.”

Giosanu Catinca / 23.05.2021, 09:22
Dani Coman, Bogdan Mara și Ionuț Badea și-au anunțat plecarea de la Astra Giurgiu, care s-ar putea desființa după eșecul din Cupa României: „A fost ultimul meci.”

Astra Giurgiu, campioana României din urmă cu cinci sezoane, ar putea dispărea de pe harta fotbalului românesc. În acest context, Dani Coman, Bogdan Mara și Ionuț Badea și-au anunțat plecarea de la echipa finanțată de Ioan Niculae. Vestea că cei trei oficiali intenționează să părăsească gruparea a venit la scurt timp după eșecul din Cupa României.

Dani Coman, Bogdan Mara și Ionuț Badea și-au anunțat plecarea de la Astra Giurgiu, care s-ar putea desființa după eșecul din Cupa României

Echipele campioane care au dispărut din Liga 1, iar la Astra se discută deja despre desființare. După ratarea calificării în Europa, Niculae nu mai vrea să țină echipa.

E o mare eroare să faci o schimbare când mai este atât de puțin din competiție. Nu știu dacă Neagoe a vrut să plece sau ei au hotărât asta. Dar domnul Neagoe a plecat supărat, din câte mi-am dat seama. La Astra mai sunt și probleme financiare, există și problema cu finanțatorul. Echipa aceasta există doar datorită patronului și mă gândesc că, din moment ce Astra a ajuns în Liga 2 și nu are deloc susținere în Giurgiu, Ioan Niculae ar putea spune că nu-l mai interesează. Mai e și problema datoriilor, jucătorii lor au tot invocat că au restanțe. Astra ar putea avea același drum ca Poli Iași, asta depinzând în cea mai măsură de domnul Niculae.”, a spus Constantin Anghelache, la GSP Live.

Patronul formației giurgiuvene a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Cu toate acestea, Dani Coman susține că Astra nu va fi afectată foarte mult de acest aspect, deoarece a fost elaborată o strategie pentru perioada în care patronul nu se va afla lângă formația giurgiuveană.

Finala Cupei României, dintre Astra și Universitatea Craiova
Finala Cupei României, dintre Astra și Universitatea Craiova

„A fost ultimul meci”

În ciuda celor declarate, Dani Coman i-a anunțat pe jucători că nu va mai continua la Astra. Reacția lui a venit imediat după eșecul din final Cupei României.

Astra încă reprezintă un nume în România. Sunt ferm convins că ne-am fi putut califica în play-off. Astra e ținută în viață pentru Vlad, copilul domnului Niculae.

Jucătorilor le-am transmis că a fost ultimul meu meci. Decizia era luată mai demult, dar, din respect pentru jucători și domnul Niculae, am decis ca, indiferent de situație, să merg până la final”, a spus Dani Coman, ex-președinte Astra, la emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport.

La fel ca Dani Coman, și directorul sportiv, Bogdan Mara, și antrenorul Ionuț Badea și-au anunțat plecarea.

Băieții merită felicitați pentru atitudine. Astra nu e o echipă de Liga 2. Doar că au fost alte probleme în ultima perioadă care au afectat echipa. E un deznodământ trist. Lucrurile grave ar fi rămas oricum, și dacă am fi câștigat. Era doar o tresărire de orgoliu. Nu știu ce se va întâmpla, domnul Niculae va decide. E păcat că s-a ajuns aici. În condiții normale, Astra lupta pentru play-off.”, a afirmat Bogdan Mara.