Daniel Pancu, gest uriaș pentru familiile victimelor cutremurului din Turcia. Românul și-a donat mănușile cu care a apărat pentru Beșiktaș

Iosif Pintilie 10.02.2023, 23:23
Daniel Pancu, gest uriaș pentru familiile victimelor cutremurului din Turcia. Românul și-a donat mănușile cu care a apărat pentru Beșiktaș

Daniel Pancu nu a rămas indiferent față de situația actuală din Turcia și Siria. Cele două țări asiatice sunt afectate de cutremurele Kahramanmaras, care au produs peste 21.000 de mii de decese, număr ce se înmulțește într-un mod foarte rapid.

Ziua de 6 februarie a marcat astfel cel mai mare cutremur din ultimii 100 de ani. Cele două cutremure principale au avut magnitudini de 7.8, respectiv 7.5, pe scara Richter. Zona afectată este cea din sud-vestul Asiei, în special în Turcia și Siria. Nucleul a fost în orașul Kahramanmaras, denumire pe care a preluat-o cutremurul.

Actualul selecționer al naționalei U20 a decis să doneze un obiect cu o mare valoare emoțională, pentru a sprijini lupta de salvare a celor prinși sub dărâmături.

Daniel Pancu, donație pentru victimele din Turcia

Pe când juca la Beșiktaș, Daniel Pancu a intrat în poartă la un derby cu Fenerbache, după ce postarul Oscar Cordoba a fost eliminat. Meciul a avut loc în sezonul 2004-2005, echipa lui câștigând cu 4-3, după un gol al victoriei marcat în minutul 90+5. Ca semn de apreciere pentru acel meci, lui Pancu i-a fost oferit tricoul cu numărul 1 în următorul sezon, număr ”acaparat” de porteri.

Fostul atacant a decis să doneze mănușile din acel meci. Ele au fost cumpărate pentru 25.000 de euro. Acestea vor fi depuse la muzeul clubului Beșiktaș

Gabriel Torje, despre cutremurul din Turcia

Revenit în această iarnă în Turcia, Torje a privit, în siguranță, dezastrul. El a vorbit despre ultimele ore, spunând că al doilea cutremur s-a resmțit până în Ankara, acolo unde este el.

Fotbalistul anunță că, cel puțin pentru o spătămână, nu se vor desfășura evenimente sportive pentru cel puțin o spătămână, mai ales că printre dispăruți se numără și fotbaliști.

„Eu sunt în Ankara. S-a simțit și la noi, mai ales cel de după-amiază. Tragedie mare, vă dați seama. Foarte multe decese, foarte mulți oameni dispăruți. E clar că nu se poate juca în momentele astea. Sunt sportivi dispăruți. cel puțin o săptămână nu se va juca.

Prioritar este acum să fie salvați cât mai mulți oameni și să fie ajutați și cei care au pierderi materiale.  Sincer să fiu, de abia adormisem, că am avut meci ieri. Nu am simțit noaptea.

Mă bucur pentru Maxim că nu era acolo, e o tragedie mare, el stă foarte aproape de locul unde a fost epicentrul. Cu natura e greu să te pui”, a spus Gabi Torje, la Digisport.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe